Avd IT

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Är du intresserad av Container-teknik och är du en social person som inspireras av nya utmaningar och innovationer? Då har vi den perfekta positionen för dig! 

Som Container Platform Engineer (CPE) arbetar du med CI/CD och DevOps nära tekniken. Din kompetens kommer att utmanas vid utformning, tillgängliggörande och implementering av förbättrade lösningar för alla Arbetsförmedlingens utvecklingsteam. Du kommer att arbeta med tekniker som Openshift, Linux, och Bitbucket. Vår roll är att tillhandahålla den Container-platform som alla team använder sig av.

Du har lätt för att arbeta självständigt och är en utpräglad lagspelare med hög motivation. Du är innovativ, kundfokuserad och lösningsorienterad samt naturligt nyfiken på området som gör att du är van att följa trender inom DevOps.

Du kommer att samverka med de flesta av våra team och vara navet för deras DevOps och kommer fullt få utnyttja hela din kompetens. Huvuddelen av vår miljö innefattar Groovy, Jenkins, RHEL, Docker och OpenShift. För att lyckas i denna roll tror vi att du är lika mycket tekniker som människo-människa. 

CI/CD DevOps-teamet du kommer att ingå i tillhör Arbetsförmedlingens avdelning Data Science och Digitala Plattformar.

 

Vad du ska göra som en CPE

 • Du kommer att managera vår OCP (Openshift Container Platform) PaaS/CaaS-tjänst, såväl som att bygga och underhålla dokumenterade produktions- och förproduktionsmiljöer i vårt OnPrem-moln
 • Äga design, bygga, övervaka och expandera plattformen för att hjälpa till att leverera en fullt utrustad och säker plattform
 • Bygga och underhålla övervakning och loggning av miljön
 • I nära samarbete med utvecklingsteam aktivt stödja dem i deras användning av plattformen, inklusive definition av standarder, best praxis och naturligtvis on-boarding och felsökning
 • Utveckla och managera OCP-specifika gemensamma applikationer (controllers) som gör plattformen smartare

 

Vi letar efter en-två personer med kompetens och erfarenhet i

 • Användning av Openshift 3.x och container runtimes (Docker) (minst 2 år)
 • Arbetat med DevOps nära utvecklingsteam (minst 2 år)
 • Arbetat med automatiseringsverktyg (till exempel Puppet eller Ansible)
 • Linux internals och shell programmering
 • Erfarenhet i nätverksarkitektur (Cisco/ACI)
 • Arbetat med Cloud-teknik och koncept som PaaS
 • Relevant högskoleutbildning och/eller flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Svenska är ett måste

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Alla våra tjänster startar med en provanställning. Placeringsort Stockholm på nya huvudkontoret i Solna strand, Röntgenvägen 4.

Ansökan

Ansök med CV och personligt brev senast den 9 september 2019. Betygskopior och liknande tas med till en eventuell intervju.

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.

Kontaktperson:

Lotta Råberg Sektionschef 010-487 28 36

Robert Börjesson Produktansvarig 010-488 44 52

Andreas Deniz Facklig företrädare SACO 010-486 21 98

Arne Lundström Facklig företrädare ST 010-486 66 98

Mats Lundström Facklig företrädare SEKO 010-486 67 35

Peeder Salenvall HR-partner 010-488 83 21Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0040 4291
Publicerat 2019-08-16
Sista ansökningsdag 2019-09-09

返回职位空缺页面