Avd IT

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Vill du lyfta vårt säkerhetsarbete?

Som vår blivande sektionschef inom Cybersäkerhet är du navet i vår förnyelse mot nya arbetssätt. Vi ändrar vårt sätt att arbeta, blir mer integrerade i dagliga verksamheten och driver säkerhetsfrågor ”inifrån” våra utvecklingsenheter.

Arbetsförmedlingen är mitt i ett omfattande förnyelsearbete där IT och digitalisering är mycket centralt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Våra kunder och användare förväntar sig något helt annorlunda än det vi levererar idag. Våra tjänster måste helt göras om utifrån nya principer och ge en helt ny användarupplevelse. För att lyckas med det bygger vi om hela vår IT-struktur från grunden och ändrar våra sätt att arbeta.

Vår förmåga att använda information digitalt kommer att vara avgörande för hur vi som myndighet kommer att lyckas. Vi har i våra system stora mängder information om personer och organisationer som är grunden för vårt arbete. Att vi själva, företag, arbetssökande, privata arbetsförmedlingsaktörer m.fl. får tillgång till den information de behöver, samtidigt som vi skyddar och begränsar tillgången till den information som är känslig är en förutsättning för att vi ska lyckas.

Vi gör stora satsningar på att skapa nya effektiva arbetssätt och nya systemstöd. Vi står inför stora, viktiga vägval, där vår förmåga inom teknik, verksamhet och juridik är strategiska kompetensområden för oss.

Arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter

Vi satsar på och förstärker just nu vårt IT-säkerhetsarbete på myndigheten. Vi har skapat en ny enhet som heter Cybersäkerhet och Digital Tillit för att klara de växande behoven av att utveckla moderna arbetssätt och tekniker för att hantera myndighetens digitala information på ett säkert och effektivt sätt. En av sektionerna i enheten kommer att ansvara för driva samarbetet med övriga funktioner inom IT-verksamheten samt innehålla specialister inom informations- och IT-säkerhet. Till den sektionen söker vi nu en sektionschef.

Sektionens uppgift är att aktivt stötta övriga IT-verksamheten och att driva utvecklingen av och förbättra vårt IT-säkerhetsarbete. Vi är mitt i en omfattande förändringsprocess och har kommit en bra bit. Vi behöver vidareutveckla våra metoder och arbetssätt för att få effektivare processer med högre kvalitet men framförallt vill vi förstärka vår kultur där säkerhetsarbete är ett aktivt, konstruktivt stöd och möjliggörare för myndighetens utveckling.

Vi söker en coachande ledare som trivs i förändring och brinner för att skapa riktigt bra service och god upplevelse av stöd hos våra kollegor inom IT-verksamheten. Vi ser att framgångsrikt säkerhetsarbete ska vara helt integrerat med övrig verksamhetsutveckling där ökad säkerhet och ökade verksamhetseffekter går hand i hand.

Bakgrund och kompetenser

För att passa in i den profil som vi söker ser vi att du har följande bakgrund och kompetenser:

 • Erfarenhet av att utveckla säkerhetsarbete
 • Erfarenhet av att leda team i förändring
 • Bra på att skapa effektiva team med bra teamkänsla
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Högskoleutbildning med inriktning på teknik eller säkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet av tidigare liknande arbete och roll
 • Minimum 2 års arbetslivserfarenhet inom informations och/eller IT-säkerhet

Vi ser det även som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av digitaliseringstransformation

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du:

 • Gillar utmanande förändring
 • Är nyfiken, innovativ
 • Duktig på och tycker om att utmana invanda mönster och utforska nya arbetssätt
 • Stark känsla för god serviceupplevelse
 • Har god analytisk förmåga och snabbt kan förstå och driva verksamhetens olika utmaningar
 • Är engagerad och uthållig samt har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt
 • Har nära till skratt, lätt att samarbeta och är prestigelös, samtidigt som du också är självgående i din roll

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningen gäller tillsvidare på heltid och inleds för extern kandidat med 6 mån provanställning. Placeringsort är Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 1/9 2019.

Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver din lämplighet och varför du söker jobbet.

Kontaktpersoner

Ansvarig chef: Per Gauffin, 010-486 10 85

HR-partner: Corinne Löwenrud, 010-488 59 92

Fackliga kontakter i denna rekrytering är:

Andreas Deniz SACO, 010-486 21 98

Mats Lundström Seko, 010-486 67 35

Arne Lundström OFR/ST, 010-486 66 98

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0032 2854
Publicerat 2019-07-15
Sista ansökningsdag 2019-09-01

返回职位空缺页面