Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Gem Basplattformar

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Denna tjänst riktar sig främst till dig som blivit uppsagd från Arbetsförmedlingen p.g.a. arbetsbrist och är berättigad till företrädesrätt till återanställning.

Arbetsförmedlingens IT avdelning genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete där både IT-landskapet och IT-organisationen moderniseras i grunden – och allt i rasande fart.

Nu söker vi en junior Data Engineer/Big Data utvecklare som vill utvecklas och vara med i etableringen av sektionen Datadriven Insikts nya utformning och uppdrag.

Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla nästa generations informationsplattform från grunden med marknadsledande teknologi och innovation i ett av våra största satsningsområden. Du får möjlighet att komma med idéer och påverka vägen framåt inom data Laken. Dessutom får du ett energifyllt team med vänliga kollegor och en chef som är mån om din utveckling!

Vilka är vi

Datadriven analys och AI är en central sektion och möjliggörare för Arbetsförmedlingens målbild 2021 där målsättningen är att den omfattande förnyelseresa som startade 2015 ska nå sitt mål. Arbetsförmedlingen kommer då leverera våra tjänster på helt andra sätt – med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

DDI är ett paraplybegrepp som innefattar samtliga delar i arbetet kring analytiska underlag, från säkerställande av tillförlitlig data till uppföljning av beslut samt omkringliggande styrning och organisation.

Inom enheten Datadriven Analys och AI har det under det senaste året tagits fram en innovativ och modern DDI strategi som både innehåller en konceptuell målarkitektur med en rad nya tekniska verktyg och plattformar såsom Apache Hadoop stack, Apache Kafka och Knime, nya förmågeområden och grundläggande strategiska principer för DDI införandet. Under 2019 och 2020 ska denna nya moderna DDI strategi realiseras.

Ditt uppdrag

Data intag till vårt nya Data Lake (Hadoop) och bidra till vår nya målarkitektur.

Du kommer ha en senior Data Engineer/Big Data utvecklare som kommer coacha och stötta dig i din utveckling och arbeta i ett engagerat team.

För rapportering och visualisering använder vi QlikSense men vi kommer även arbeta med de senaste analysverktygen tex Knime/R/Python samt AI, Machine Learning, Textanalys och andra coola saker.  

Vem är du?

Du är nyfiken och ivrig att lära dig nya saker och bidra till bästa möjliga leverans. Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat. Du tar själv ett personligt ansvar för att uppnå dina leveranser i tid och att dina lösningar är av god kvalité.

Vi ser gärna att du har 1-3 år erfarenhet och stort intresse av att vidareutveckla dig inom Data Lake utveckling och Hadoop stack teknik.

Du har gärna Civilingenjörsexamen eller högskoleexamen (T.ex. inom Datateknik, datavetenskap eller liknande). Erfarenhet av ETL och data modellering är ett stort plus.

Sist men inte minst så tycker du om när det händer saker och du får vara med att bidra till något nytt samtidigt som du får många nya erfarenheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen på Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna Strand.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0032 1423 senast 1 september 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Urval kan ske löpande så sänd in din ansökan direkt! Vi har för avsikt att anställa fler personer.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0032 1423
Kontakt
  • Clas-Fredric Lund, Sektionschef, 0104865480
  • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner, 0104871089
Facklig företrädare
  • Arne Lundström, ST, 010-486 66 98
  • Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
  • Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35
Publicerat 2019-07-11
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Zurück zu Stellenangeboten