Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Avdelningen Personligt distansmöte

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Arbetsförmedlingen, Personligt Distansmöte, Stockholm-Globen

Arbetsförmedlingen Personligt Distansmöte finns på 15 orter i landet och på enheten i Stockholm-Globen arbetar idag över 200 medarbetare. Vårt uppdrag är att ge arbetssökande enhetlig, effektiv och kvalificerad service. Detta sker genom e-tjänster och personlig service via telefon men även via chatt, epost, videosamtal och i sociala medier. Vi strävar efter att fler kunder ska få sin service via webb och telefon. Målet är att ge rätt service, i rätt tid och i rätt kanal. Hos oss arbetar du inte ensam, vi sitter tillsammans på avskärmade platser i kontorslandskap och kan stötta varandra i arbetet. Arbetet som Arbetsförmedlare är schemastyrt så det är en fördel att du kan anpassa dig till det. Vårt ledarskap är nära och coachande och uppmuntrar till delaktighet, motivation och ansvarstagande. Vi värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och har förmåga att handla efter detta vid beslutsfattande.


Vi söker nu Arbetsförmedlare till Arbetsförmedlingen Stockholm-Globen.

Beskrivning av tjänsten

Du kommer att ge service och stöd till arbetssökande från hela landet. I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med arbetssökande göra planeringar och överenskommelse för att gå vidare till arbete eller studier. Även beslutsfattande och administration är en stor del av arbetet, såsom att svara på frågor om det som rör arbetsmarknaden och att söka arbete. Du är bra på att lyssna och prata med människor, ge god service och se möjligheter. Du kommer att tillämpa vårt regelverk vilket kräver att du snabbt kan ta till dig och förklara stora textmängder. Du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Du arbetar utifrån vår värdegrund och har ett respektfullt och positivt bemötande. Du jobbar effektivt i system och är bra på att fatta beslut. Arbetet är kundintensivt, dynamiskt och kräver hög grad av flexibilitet.

Grundläggande kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning om lägst 180 hp/120 p alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare
 • Minst två års sammanlagd arbetslivserfarenhet på minst 50 procent
 • Mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse

Övriga meriter för tjänsten:

 • Erfarenhet av handläggning inom offentlig sektor
 • Arbetat med samtalsmetodik
 • Erfarenhet av att ha arbetat som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen i minst 4 månader

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med
Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:
• Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
• Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
• Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Stockholm-Globen.

Möjlighet finns att förlägga viss tid av arbetet på distans.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-23.

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm-Globen
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0028 4958
Kontakt
 • Mohammed Bashir Abdi, Sektionschef, mohammed-bashir.abdi@arbetsformedlingen.se
 • Lina Samoey, Sektionschef, lina.samoey@arbetsformedlingen.se
 • Gabriela Plachecka, Rekryteringspartner, gabriela.plachecka@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Samira Mohammed, ST, samira.mohammed@arbetsformedlingen.se
 • Anji Kits, SACO-s, anji.kits@arbetsformedlingen.se
 • Per Olof Olsson, Seko, per-olof.olsson@arbetsformedlingen.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb