Arbetsförmedlingen, VO Lokal arbetsmarknad, Region syd

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Om SamSTART

Arbetsförmedlingen har ett särskilt uppdrag när det gäller unga med funktionsnedsättning. Det handlar om att samverka med skolan för att underlätta övergången från skola till arbetsliv och att samverka med andra aktörer för att öka möjligheterna till egen försörjning genom arbete eller studier.

I det nationella projektet SamSTART är syftet att förbättra övergången från skola till arbetsliv för unga med en funktionsnedsättning. SamSTART samverkar med gymnasieförvaltningarna/skolorna bland annat för att öka identifieringen av individer i skolan som är i behov av stöd i övergången. Samverkan sker också med andra delar av kommunen samt med näringsliv och andra aktörer för att förbättra samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunen för insatser efter skolslut. Projektet ska på så sätt bidra till att alla ungdomar, oavsett funktionsnedsättning, får lika möjligheter och förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden. Projektet förväntas pågå till hösten 2025. 

Projektet har pågått sedan 2019 i fem delprojekt och utökas nu till 15 delprojekt som tillsammans har ansvar för samverkan med 144 kommuner.

SamSTART står med i Arbetsförmedlingens verksamhetsplan för 2023 och är också ett av fyra fokusområden i Arbetsförmedlingens genomförandeuppdrag ”Uppdrag att minska långtidsarbetslöshet”.

Beskrivning av tjänsten

Som verksamhetssamordnare i SamSTART kommer du att ha en stödjande funktion till den nationella ledningen och till delprojektledarna i arbetet med att genomföra projektet med kvalitet för att nå uppsatta mål. 

I projektet pågår olika utvecklingsprocesser, varav utveckling av den nationella och den lokala uppföljningen är en viktig del.

Dina huvudsakliga uppgifter är att ta fram, följa upp och analysera resultat löpande och bidra med utveckling av uppföljningen. Du kommer att identifiera och analysera data samt föreslå förbättringsmöjligheter och möjliga handlingsvägar. Arbetet kan också innebära inhämtning av statistik från andra aktörer och organisationer.

Utöver ovanstående kommer du även att bistå projektledningen i andra frågor som blir aktuella, exempelvis ta fram olika underlag, sammanställa rapporter, skriva lägesrapporter både internt och till ESF.

Rollen innebär ett nära samarbete med den nationella ledningen och projektets delprojektledare som bygger på ett ömsesidigt förtroende och vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har lätt för att se till helheten och har förståelse för dess delar i uppdraget. Vidare tar du ansvar för dina arbetsprestationer och anpassar dig utifrån förändringar och oförutsedda händelser. Du drivs av att förbättra verksamheten och att skapa en god förståelse för det som behöver förändras. Du är noggrann, tycker om ordning och reda, har god analytisk kompetens och har förmågan att arbeta på ett systematiskt och strukturerat sätt. Du har god kommunikativ förmåga och har även lätt för att samarbeta med andra, skapa ett gott samarbetsklimat och ser dig som en del i ett lag samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Grundläggande krav för tjänsten

 • Högskoleutbildning om 180 hp (120 poäng enligt tidigare system) eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. 
 • Erfarenhet av arbete med analysarbete, produktionsplanering, kvalitets- och verksamhetsutveckling, samt uppföljning.
 • Mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint.
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Meriterande 

 • Erfarenhet och intresse av automatisering genom VBA och/eller Python.
 • Erfarenhet av att producera och visualisera kvalificerade underlag inför beslut.
 • Erfarenhet av kvalificerat utrednings- och/eller analysarbete inom offentlig förvaltning eller likvärdig verksamhet.
 • God kunskap om den statliga arbetsmarknadspolitiken och statlig förvaltning.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-23.  Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt intyg och betyg som styrker att du uppfyller kraven. 

Vid frågor om tjänsten kontakta: Christian Skoog, christian.skoog@arbetsformedlingen.se, 0104869574

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0027 5225
Kontakt
 • Jenny Kellander, Enhetschef, jenny.kellander@arbetsformedlingen.se
 • Moa Tångerby, Rekryteringspartner, moa.tangerby@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Christofer Björk , ST, 0104861449
 • Anette Hedman Åberg, Saco-S, 0104881075
 • Torbjörn Gartsjö , Seko, 0104863335
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Zurück zu Stellenangeboten