Arbetsförmedlingen, VO IT

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på en framåtlutad myndighet som får människor och företag att växa! Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt.

Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

Inom vår sektion Servernära infrastruktur arbetar vi dagligen inom mailinfrastruktur, Windows Server/AD och Linux. Nu söker vi förstärkning till vår Linuxgruppering.

För att vi ska vara framgångsrika och lyckas med vårt uppdrag har vi en stark tro på att leverera iterativt och att lära oss på vägen. Vi har basen i Scrum och inspireras av SAFe-ramverket.

Vem söker vi

Som medarbetare på IT kommer du att vara en viktig spelare i arbetet med att transformera myndigheten med hjälp av ny teknik. I arbetet ingår att kontinuerligt förbättra arbetssätt, processer, metoder och verktyg. Du har god förmåga att driva arbetet mot uppställda mål i nära samarbete med övriga inom utveckling och test, samt även mot plattformar och infrastruktur. Arbetet sker i en omfattande teknisk miljö med många systemintegrationer i ett modernt IT-landskap. Här får du vara med och utforma din egen roll, hitta din egen plats och skapa ditt eget bidrag inom organisationen.

Du har lätt för att arbeta självständigt och är en utpräglad lagspelare med hög motivation. Du är initiativtagande, självgående och lösningsorienterad samt naturligt nyfiken på nya tekniker. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera. Du har stark problemlösning och kommunikationsförmåga

Tjänsten

Uppdraget är brett och ansvarsområdet sträcker sig från löpande drift, support och säkerhet till utveckling och förvaltning av våra tekniska komponenter, projektledning, arkitektur, upphandlingar samt leverantörsstyrning. Där automation är viktigt för oss.

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Du har flerårig arbetslivserfarenhet och mycket goda kunskaper om Linux i en komplex enterprisemiljö
 • Erfarenhet av Installation, uppgradering och patchning Linux Server
 • Erfarenhet och förståelse för shellscripting (Bash, Python etc)/programmering (det viktiga är inte vilka språk, utan att du har förmågan att sätta dig in i vad som landar i ditt knä) 
 • Erfarenhet av Linux-servrar i virtualiserade miljöer
 • Erfarenhet av Linux-servrar i klustermiljöer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Övriga meriter för tjänsten

 • Kompetens inom Ansible och/eller Kubernetes och/eller OpenShift
 • Erfarenhet av arbete inom Agila arbetssätt
 • Erfarenhet i nätverksarkitektur (gärna Cisco/ACI)
 • Viss erfarenhet av CI/CD flöden (pipelines) och eller komponenter.
 • Viss erfarenhet av att arbeta med containerteknik Docker etc
 • Redhat certifieringar RHCSA eller RHCSE
 • Kunskap om ITIL processerna

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Tjänsten är placerad i beredskap och säkerhetsklass där en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-20. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0028 3765
Kontakt
 • Allexius Nikumaa Sundberg, Rekryteringspartner, allexius.nikumaa-sundberg@arbetsformedlingen.se
 • Susanne Blomlöf, Enhetschef, susanne.blomlof@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Carl Lernberg, SACO, 0104870700
 • Tobias Persson, SEKO, 010-4880131
 • Johan Thörn, ST, 0104871585
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Zurück zu Stellenangeboten