Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Enheten gransknings och kontroll

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Enhetens uppdrag

Den 1 oktober 2019 öppnade Arbetsförmedlingens enhet för granskning och kontroll av arbetssökande i Köping. Med start februari/mars 2020 utökades enheten med verksamhet på två nya orter, Falun och Norrköping. Enheterna tar stegvis över kontrolluppdraget från arbetsförmedlarna, vilket gör att arbetsförmedlarrollen blir mer inriktad på att stötta och matcha arbetssökande.

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

I rollen som sektionschef på enheten Granskning och kontroll är det viktigt att du arbetar nära medarbetarna och stöder dem i det dagliga arbetet. Du bör därför ha ett stort engagemang för såväl uppdraget som handläggningsprocesserna.

Grundläggande krav för tjänsten

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

 • Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst 1 år

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet från arbete i kontrollverksamhet med syfte att förhindra felaktiga utbetalningar
 • Tidigare chefserfarenhet från offentlig sektor

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktningen för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. 

Placeringsorten är Köping. Möjlighet att förlägga viss tid av arbetet på distans finns.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-23

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Köping
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0028 4546
Kontakt
 • Mattias Olofsson, Enhetschef, mattias.olofsson@arbetsformedlingen.se
 • Moa Tångerby, Rekryteringspartner, moa.tangerby@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Lars Engelbrektsson, ST, 010-4880448
 • Björn Knutsson, Saco-S , 010-4882626
 • Carola Persson, Seko, 010-4868511
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Zurück zu Stellenangeboten