Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Digitala ärenden och beslut

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vår digitala förnyelse bygger på nya IT-plattformar. Vi behöver utöka vår kapacitet och förstärka kompetensen med en scrum master i ett av våra utvecklingsteam.
Du kommer ingå i enheten Digital beslut och ärenden som arbetar med Arbetsförmedlingens nya beslut- och ärendesystem. Vi har valt Pega som strategisk plattform i vår digitala transformation. Teamet utvecklar ny funktionalitet, och ansvarar för drift av det som byggts sedan tidigare.
Välkommen att söka jobb hos oss!

Beskrivning av tjänsten
I den här rollen är ditt viktigaste mål att hjälpa laget att prestera på sin högsta nivå.
Arbetet är tvärfunktionellt, du kommer att samarbeta med de delar av vår organisation som arbetar inom samma område som du. Detta innebär att undanröja eventuella hinder för framsteg, underlätta möten och arbeta nära produktägaren, andra team, releasetågens tågledningar, Servicedesk och andra viktiga intressenter.

I ditt arbete är du strukturerad med ett agilt ”mindset” – där ständig förbättring faller sig naturligt.

Vem söker vi
Det här är för dig som gillar att ha många samarbetsytor och jobbar för ständig förbättring och byggandet av ett tvärfunktionellt team där alla eftersträvar helhetens bästa.
I rollen som scrum master har du en central roll i att inspirera och driva utvecklingen framåt. Genom coaching, mentorskap och agilt ledarskap utvecklar du teamet till att bli så vasst, effektivt, självorganiserande och leveranssäkert som möjligt.
Som scrum master ansvarar du för att möjliggöra kontinuerlig förbättring av teamets agila processer och facilitera möten så som Daily stand-up, Sprintplaneringar, Retrospektiv, Sprint Review och demos.
Vi ser också att du ansvarar för strukturen i Jira och coachar teamet att hålla Jira-boarden uppdaterad. Rollen agerar som ett stöd till Produktägaren och den Produktansvarige, och tillsammans sätts en plan för hur arbetet ska bedrivas på bästa sätt.

Grundläggande krav för tjänsten

 • Erfarenhet av att arbeta i olika ledarroller, som scrum master, förändringsledning och driva ständiga förbättringar
 • Erfarenhet att leda komplexa och tvärfunktionella leveranser.
 • Goda kunskaper i svenska & engelska i tal och skrift.
 • God kunskap i Jira & Confluence

Meriterande

 • Kunskap om Pega-plattformen
 • Teknisk kompetens/förståelse
 • Dokumenterad förmåga att coacha och få din omgivning att växa och ta till sig nya arbetsmetoder
 • Certifierad som Scrum master, inom SAFe, eller som RTE
 • Erfarenhet av releasekoordinering

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:
-Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
-Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
-Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 Vårt erbjudande
Tjänsterna är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Placeringsorten är Stockholm, Solna, Elektrogatan 4.
Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet till distansarbete upp till 49 procent på årsbasis.

Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.
Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-03-23
Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Intervjuer sker löpande.
På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Detta innebär att vi använder vetenskapligt förankrade urvalsmetoder och en strukturerad process för att bedöma vilken kandidat som är mest lämplig för tjänsten. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0027 7365
Kontakt
 • Fredrik Andersson, sektionschef , 010-4884827
 • Joel Rydström, rekryteringspartner, joel.rydstrom@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Eva Vigant, ST, 0104870922
 • Louiza Asoyan, SACO-s, 0104884743
 • Helen Haglund, SEKO, 010-4865693
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Zurück zu Stellenangeboten