Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten digitala ärenden och beslut

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på en framåtlutad myndighet som får människor och företag att växa! Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt.

Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på framtiden för att bli en effektivare myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster och våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

Enheten Digitala ärenden och beslut söker dig som vill säkerställa kvalitet i vidareutvecklingen av den mest centrala IT-plattformen inom Arbetsförmedlingen, Pega. På plattformen bygger vi nya digitala verksamhetsprocesser med hög grad av användarvänlighet, automatisering och enhetlighet. Bland annat bygger vi ett helt nytt ärendehanteringssystem som nyttjas dagligen av handläggare över hela Sverige. Vårt mål är att tillhandahålla en pålitlig plattform med tillämpningar av hög kvalitet.

Är du intresserad av att veta mer om oss? Kolla gärna på vår film genom att gå in på nedanstående länk.

https://api.screen9.com/embed/2D2VBoP5lwkn2WR4jHNFH2k1spRLbv_QBfqUljpTL6UmJwtF_UQG0dd-60jRsQI9

Om rollen

Som testledare på Arbetsförmedlingen kommer du att ingå i ett agilt team som ansvarar för att implementera ett ärendehanteringssystem baserat på Pega Case Management-plattformen. Din främsta uppgift kommer vara att planera och koordinera testarbete för olika utvecklingsprojekt där arbetet sträcker sig över flera team inom organisationen. Med hjälp av din gedigna erfarenhet av olika testmetodiker och agila arbetsprocesser kommer du att identifiera viktiga testflöden och vägleda andra team i genomförandet av testerna, ta fram lämpliga testprocesser och se till att de implementeras och vidareutvecklas.

Även om du i första hand har en koordinerande roll kommer du ibland vara den som utför testerna, inklusive tekniska tester som till exempel anropa APIer. Vanliga uppgifter kommer vara att synkronisera olika tester inför releaser såsom funktions och prestandatester, följa upp testresultat, lösa uppkomna problem och prioritera rätt aktiviteter för att få en så stabil leverans som möjligt med hög kvalitet. Du kommer även stötta andra testare i deras arbete samt hjälpa beställare formulera tydliga krav som ska utgöra grunden för framtagandet av testfall.

Vem söker vi

Som person är du noggrann, analytisk, har ett starkt eget driv och stimuleras av att ta stort ansvar. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och är en lagspelare som vill vara med och driva vårt arbete framåt. Men du trivs också att arbeta självständigt och ta dina egna initiativ. Du tycker om att lära dig nya saker och bidrar till kunskapsspridning. Framför allt tycker du det är roligt att implementera teknik och lösningar som effektiviserar. Om du uppskattar möjligheterna att växa i din roll, anpassa den efter dina och verksamhetens behov och skapa ditt eget bidrag inom organisationen så är detta något för dig!

Kvalifikationer

 • Minst 3 års erfarenhet av test och kvalitetssäkring av komplexa IT-system med många integrationspunkter
 • Arbetat med funktionstestning, teknisk testning, prestandatestning
 • Erfarenhet av testverktyg och ramverk för att exekvera, strukturera och automatisera testning
 • Erfarenhet av att arbeta i en ledande roll såsom testledare, teamledare eller förändringsledare
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap om hur modern infrastruktur fungerar såsom containers och CI/CD lösningar
 • ISTQB certifiering, gärna som testledare
 • Arbetat med incidenthantering, gärna i Servicenow
 • Haft en roll som Business Analyst (såsom kravanalytiker, tjänsteutvecklare)
 • PEGA kunskaper
 • SAFe certifiering

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

På Arbetsförmedlingens IT-avdelning finner du en mycket stimulerande arbetsplats med ett meningsfullt syfte, moderna teknikval och starkt fokus på kultur och förnyelse. Vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling, genom kurser, konferenser och återkommande team-träffar där vi delar med oss av kunskaper och erfarenhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Placering på Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor med aktivitetsbaserade lokaler i Solna Strand och möjlighet att arbeta hemifrån 2–3 dagar i veckan.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-11. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.  Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0028 2650
Kontakt
 • Ulrika Wallen, sektionschef, 010-4870685
 • Magdalena Wennström, Rekryteringspartner, magdalena.wennstrom@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Eva Vigant, ST, 010--4870922
 • Louiza Asoyan, Saco-s, 010-4884743
 • Helen Haglund, SEKO, 010-4865693
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Zurück zu Stellenangeboten