Arbetsförmedlingen, VO IT, IT-avdelningen, Enheten Myndighetsgemensam IT

Är du ServiceNow utvecklare och vill jobba i händelsernas centrum? Hos Arbetsförmedlingen arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb.

Vårt uppdrag

Nu letar vi på Arbetsförmedlingen IT efter flera ServiceNow utvecklare som vill vara med att digitalisera och automatisera verksamheten på flera områden inom vår verksamhet. På IT jobbar vi både med att förbättra förutsättningarna för våra kunder; Arbetssökande och Arbetsgivare men även för att förbättra förutsättningarna för våra medarbetare och chefer. Vi har ett mycket starkt fokus på modernisering och digitalisering och vi ligger i framkant när det gäller digital transformation och har kommit längre än många i användandet av AI, machine learning och robotisering.

Beskrivning av tjänsten

I rollen som ServiceNow utvecklare arbetar du både självständigt och tillsammans med dina kollegor i våra agila ServiceNow team. Arbetet sker i en avancerad teknisk miljö med många systemintegrationer i ett modernt IT-landskap.

Följande uppgifter kommer att vara del i ditt dagliga arbete:

Kravställa, konfigurera, utveckla och testa lösningar på ServiceNow plattformen Samarbeta, stödja och brainstorma fram lösningar med ditt team Säkerställa att utveckling sker enligt våra designprinciper och riktlinjer Kommunicera och samverka med våra användare/intressenter; främst utvecklingsteamen, samt andra intressenter Lösa spännande utmaningar och hela tiden utforska ny teknik

På Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig en massa utvecklingsmöjligheter då vi är närmare 1000 personer som jobbar inom IT på olika sätt. Du kommer i första hand vara placerad på vårt nybyggda och moderna kontor i Solna, men det finns även möjlighet finns för placering på andra orter där vi har verksamhet. Vi erbjuder även möjligheten till ett flexibelt arbete då vi delar tiden mellan att vara på kontoret och arbeta på distans.

Grundläggande krav för tjänsten

 • Eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Minst 2 års dokumenterad utbildning eller erfarenhet från utveckling och konfigurering i ServiceNow-plattformen, gärna certifieringar
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Övriga meriter för tjänsten

 • För att passa i rollen tror vi du har en uppdaterad programmeringskunskap inom ett eller flera språk, t.ex. Javascript, HTML, CSS eller liknande.
 • Erfarenhet av agil utveckling och hur det är att arbeta i team
 • Kunskap inom något av de processområden som ServiceNow stöttar så som ITSM (ITIL) HR-processer i HRSD, Facicilty Management etc.
 • Erfarenhet av integrationer och informationshantering mellan olika systemstöd.

Som person är du engagerad, strukturerad och lyhörd. Du har ett agilt lösningsorienterat mindset och är samtidigt noggrann och ansvarstagande och har fokus på leverans och på att få saker gjorda.

Du har ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar. Du har också god kommunikationsförmåga på svenska och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Placeringsorten är första hand vara placerad på vårt nybyggda och moderna kontor i Solna, men det finns även möjlighet finns för placering på andra orter där vi har verksamhet.

I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Östersund, Skövde, Härnösand
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0028 3578
Kontakt
 • Lisa Löwgren Madeira, Sektionschef, lisa.lowgren@arbetsformedlingen.se
 • Allexius Nikumaa Sundberg, Rekryteringspartner, allexius.nikumaa-sundberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Per Samuelsson, ST, 0104869234
 • Lars Norlander, SACO, 0104867722
 • Tobias Persson, Seko, 0771757611
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb