Arbetsförmedlingen, Enheten Kompetensförsörjning arbetsgivarstöd

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Avdelningens/Enhetens uppdrag

Enheten Kompetensförsörjning och arbetsgivarstöd ansvarar för att säkerställa genomförande av arbetsmarknadspolitiken genom expertkunskap inom området kompetensförsörjning. Enheten har en samordnande roll när det gäller myndighetens insatser och program kopplat till att säkra en långsiktig kompetensförsörjning. Enheten bidrar med expertkunskap gällande arbetsgivarstöd samt ansvarar för arbetssätt, processer och metoder gällande dessa. Enheten har också ett övergripande ansvar för nationella kunder och branscharbete. Enheten deltar också i myndighetens arbete med bland annat återrapporteringar, budgetunderlag, årsredovisning och utgiftsprognoser. Enheten består av ett 20-tal medarbetare med många olika kompetenser och erfarenheter, men med fokus på insatser inom ramen för kompetensförsörjning som till exempel branschdialoger och arbetsgivarstöd i form av till exempel nystartsjobb och etableringsjobb.  

Inom enheten pågår ett arbete att stärka ett processinriktat arbetssätt och att till fullo nyttja de möjligheter digitaliseringen ger oss. Det handlar både om att utveckla enhetens egna processer, men huvudfokus är de tjänster vi utvecklar och tillhandahåller mot kund.

Beskrivning av tjänsten

Arbetsuppgifter består av att följa upp arbetsgivararbete och analysera information, bearbeta och sammanställa och föreslå relevanta förbättringar. Du är van att driva ditt arbete och har förmåga att involvera andra delar av verksamheten. En stor del av arbetet kommer att kräva att du arbetar proaktivt och fångar händelser i omvärlden. I uppdraget kommer det att ingå utveckling, förvaltning och uppföljning. Du bör ha ett pedagogiskt förhållningssätt och kunna förmedla ett budskap samt ha en god samarbetsförmåga.

Tjänsten ställer även krav på att kunna bearbeta och analyser data, sammanställa resultat och presentera dessa såväl muntligt som visuellt. Arbetsuppgifterna kan variera över tid inom ramen för enhetens ansvarområden och det ställer krav på att vara anpassningsbar och öppen för att aktivt bidra till de förändringar som verksamheten och omvärlden kräver. Arbetet innebär även att arbeta tvärfunktionellt och i nära samarbete med andra delar av organisationen, såsom produktionsverksamhet, IT, rättsavdelning samt analysavdelning.

Som person behöver du vara strukturerad och lösningsfokuserad. Du kan ta ansvar för att planera och leda olika uppdrag och arbetsgrupper. Du är pedagogisk, tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och du har förmåga att se frågor ur olika perspektiv och se kopplingen mellan helhet och detaljer. Du känner dig bekväm med att använda olika digitala verktyg i ditt arbete även då det kräver att lära nytt.

Grundläggande kvalifikationer

 • Högskolexamen om minst 180hp (120hp enligt gamla systemet), exempelvis med inriktning mot nationalekonomi eller statsvetenskap
 • Erfarenhet av att arbeta med kvantitativ analys genom att bearbeta stora mängder data och presentera dessa såväl muntligt som visuellt 
 • Goda kunskaper eller erfarenhet av arbetsmarknadspolitisk verksamhet
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av processledning, leda arbetsgrupper eller liknande
 • Erfarenhet av arbete med beslutsunderlag, återrapporteringar och remissvar
 • Erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter på en myndighet

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap. Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Solna, Malmö eller Göteborg.

I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-29. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna, Malmö eller Göteborg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0030 2468
Kontakt
 • Linda Daugaard, Enhetschef, linda.daugaard@arbetsformedlingen.se
 • Emma Atleström, Rekryteringspartner, emma.atlestrom@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Jorge Manco, ST, 0104867060
 • Sofia Rooth Andersson, Saco-s, 0104867165
 • Carola Persson, Seko, 0104868511
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Zurück zu Stellenangeboten