Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Fristående Aktörer

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Verksamhetsområde IT befinner sig i ett dynamiskt och expansivt skede för att bättre matcha det etablerade produkt- och kategoribaserade arbetssätt som myndigheten sedan många år använder. Verksamhetsområde-IT arbetar tvärfunktionellt, utvecklar och levererar modern teknisk utrustning och lösningar till våra medarbetare och kunder. Här arbetar vi med ny teknik.

I takt med Arbetsförmedlingens offensiva digitalisering och satsning på att bli Sveriges modernaste myndighet behöver vi fylla på med kompetens inom området Licenshantering. Vi har etablerat en tydligare Software Asset Management funktion med syfte att optimera inköp, distribution, underhåll, användning och bortskaffande av programvaruapplikationer inom Arbetsförmedlingen.

Vi söker nu en ny medarbetare med kunskap inom Software Asset Management och kategoristyrning. Du kommer att ingå i ett team där ni tillsammans stöttar arbetsförmedlingen att göra bra val för licensanskaffning och efterlevnad.

Om rollen

I din funktion kommer du att driva och vara delaktig i flera av våra projekt och aktiviteter. Du arbetar nära våra interna intressenter så som de utvecklande teamen, produktansvariga, sektionschefer m.fl.. Fokus för arbetet är att stötta IT med Marknadskunskap, Innovation, Governance struktur, Leverantörsuppföljning, avtalsförståelse och beställarkompetens.

För att kunna axla rollen skall du förstå bakomliggande affärsstrategier för olika licensers uppbyggnad. Det inkluderar infrastruktur och processer som är nödvändiga för effektiv hantering, kontroll och skydd av programvarutillgångarna under alla stadier av deras livscykel.

För att kunna axla rollen som Software Asset Manager hos oss kommer du behöva bidra med dina tidigare erfarenheter inom området. En av dina arbetsuppgifter är att höja beställarkompetensen internt, vilket är en förutsättning och möjliggörare för att Arbetsförmedlingen ska kunna utvecklas offensivt.

I rollen kommer du ges tid och utrymme till att lyfta och driva förbättringar och kreativa förändringar genom nytt sätt att arbeta inom teamen, eller nya verktyg för bättre projekt.

I ditt uppdrag ingår bland annat :

 • inventera myndighetens licensinnehav
 • genomföra interna licensrevisioner samt stödja externa revisioner
 • bistå med kartläggning av behov och användning av mjukvara
 • licensadministration så som tilldelning av licenser till användare
 • se till att förnyelser av mjukvaruunderhåll, support och uppgradering hanteras och beställs i tid
 • delta i upphandling och inköp av ny mjukvara
 • vara en kontaktperson för Arbetsförmedlingens mjukvaruleverantörer
 • arbeta i licensinventeringsverktyget-Xensam med licens- och avtalsregistrering, efterlevnadsrapportering samt utrullning av inventeringsagenter

Kvalifikationer

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (alt. 120 p enligt tidigare system) eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Relevant arbetslivserfarenhet om minst tre år inom Software Asset Management-området
 • Goda generella IT-kunskaper, inom utveckling och mjukvara som licens/tjänstehantering
 • Du har erfarenhet av licensinventeringsverktyg ex. Snow, Xensam
 • Du har erfarenhet av ärendehanteringssystem ex. ServiceNow
 • Du har goda kunskaper i det svenska och engelska språket i tal och skrift

Meriterande: 

 • Relevant erfarenhet av arbete i en stor organisation
 • Förståelse för och insatt i LOU-upphandling
 • Erfarenhet från en ledande alternativt delansvarig roll
 • Kunskaper inom Agila metodiker såsom Kanban och Scrum

Vem är du

För att lyckas i rollen har du ett helhetsperspektiv samt en förmåga att snabbt sätta dig in i nya problemfrågeställningar. Vidare är du initiativtagande i ditt förhållningsätt och besitter god lösningsförmåga. Du är en lagspelare som kan samarbeta prestigelöst med dina kollegor, bygga nya broar och kommunicera effektivt och målgruppsanpassat. Som person är du flexibel och kan ställa om både ditt fokus och tankesätt efter behov. Du organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt för att hålla satta tidsramar.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap. 

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-03. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Eventuell Säkerhetsklassning kan komma att krävas för rollen

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0031 5969
Kontakt
 • Ylva Zaar , Stabschef , ylva.zaar@arbetsformedlingen.se
 • Moa Tångerby Rekryteringspartner, moa.tangerby@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Ulf Törnkvist, Seko, 010-4870446
 • Andreas Deniz, Saco-S, 010-4862198
 • Carin Carlberg Berglund, ST, 010-4876223
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Zurück zu Stellenangeboten