Arbetsförmedlingen, Ekonomiavdelningen

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Arbetsförmedlingen befinner sig i en förändringsprocess och för att möta framtidens krav och förväntningar med ett ökat fokus på ekonomifrågor behöver vi nu förstärka sektionen med en systemförvaltare för de system som är aktuella för enhetens arbete. Enheten Ekonomistyrning arbetar dels med myndighetens övergripande ekonomistyrning, dels med att stödja myndighetens chefer med medelsfördelning, budgetering, uppföljning och analyser.

Om tjänsten

Rollen innebär förvaltning och vidareutveckling av IT-nära eller verksamhetsnära system och att stödja verksamheten i systemadministrativa frågor. Du ansvarar för sedvanliga förvaltnings­aktiviteter som att initiera, planera, genomföra, förbättra och utveckla lösningar som stödjer verksamheternas arbetsprocesser på bästa sätt. Du blir en systemspecialist och kravställare mot IT-avdelning och leverantörer. Du samordnar både större och mindre projekt och ansvarar för att driva utvecklingen framåt.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Systemförvaltning
 • Systemutveckling
 • Dokumentation
 • Ärendehantering
 • Samordning och processledning
 • Intern information och utbildning
 • I utvecklingsuppdrag och utvecklingsarbete

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha en hög samarbetsförmåga då arbetet kommer innebära många kontakter både inom ekonomistyrning, med IT, med systemleverantör och verksamhetsansvariga. Du trivs med att jobba i gränsen mellan verksamhet, IT och ekonomi och det är en fördel om du har förståelse och kunskap om arbetsförmedlingens verksamhet. Dina systemkunskaper är mycket goda och du har intresse för beslutsstödsystem samt andra administrativa stödsystems funktionalitet och möjligheter. 

Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom ekonomi eller annan relevant inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.
 • Erfarenhet av arbete med systemförvaltning och av arbete med ekonomistyrning inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet.
 • Erfarenhet och kunskap om arbetsmarknadspolitiska program och insatser.
 • Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. 
 • Erfarenhet av arbete med samordnande uppgifter i en större organisation.

Meriterande för tjänsten

 • Erfarenhet av arbete med ekonomisk/verksamhetsstyrning inom Arbetsförmedlingen alternativt annan större myndighet.
 • Erfarenhet av arbete med Arbetsförmedlingens programanslag.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Göteborg.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-03. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0032 2548
Kontakt
 • Allexius Nikumaa Sundberg, Rekryteringspartner, allexius.nikumaa-sundberg@arbetsformedlingen.se
 • Jonna Auder Metso, Sektionschef, jonna.auder@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Peter Eriksson, ST, 010-4868441
 • Johan Hellman, SACO, 010-4865960
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-4870446
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Zurück zu Stellenangeboten