Arbetsförmedlingen, Avd HR, HR Avdelningen

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Avdelningens/Enhetens uppdrag

Vi på enheten Systemstöd och Lön söker nu en lönespecialist till vårt team.  Vårt huvudsakliga uppdrag är att tillse att myndigheten har en väl fungerande lönetjänst i nära samarbete med Statens servicecenter som sköter myndighetens lönehantering. Enheten arbetar även med att utveckla processer och rutiner för lön, pensioner, förmåner och för våra administrativa HR-processer som levereras och utförs av HR-administrationen.  Enheten ansvarar även för att utveckla och förvalta HR-avdelningens systemstöd med tillhörande lönesystem.   

Beskrivning av tjänsten

Arbetet innebär att utveckla processer och rutiner inom enhetens ansvarsområden samt utbilda kollegor på Nära HR. Arbetet innebär nära samarbete med kollegor inom enheten, HR-avdelningen samt med övriga avdelningar på myndigheten. I och med att enheten ansvarar för lönetjänsten via statensservicecenter (SSC) så innebär det ett dagligt nära samarbete. I det arbetet ligger att kunna kravställa i lönesystemet utifrån Villkorsavtalet, hantering och beställning av lönearter samt omhänderta problem som uppstått avseende lön samt kunna utreda och analysera dessa.  Du kommer även att arbeta operativt med enhetens uppdrag som är kopplat till lönesystemet Palasso samt vara med i projektet där myndigheten ska byta lönesystem till Heroma.

Kvalifikationer

 • Du har universitets-eller högskoleutbildning inom PA/HR området  eller har annan motsvarande utbildning inom löneområdet
 • Goda kunskaper av lönehantering vid en statlig, regional eller kommunalverksamhet
 • Goda kunskaper av att ha kravställt uppsättningar och förändringar av ett lönesystem

 

Övriga meriter för tjänsten 

 • Du har erfarenhet av att arbetat med eller tillsammans med SSC
 • Erfarenhet av löneskulder, utredningar och tvisteförhandlingar

 

Vi söker dig som är

För att lyckas i din roll tror vi att du trivs i en omgivning som förändras och utvecklas. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du är noggrann, strukturerad, och serviceinriktad. Du sätter kunden i fokus och anstränger dig för att bidra med lösningar. 

Som person har du en positiv människosyn, är prestigelös och kan bidra till en positiv atmosfär. Du har hög integritet och delar Arbetsförmedlingens värdegrund. 

Utöver dessa kvalifikationer och egenskaper har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier. Medarbetare på Arbetsförmedlingen: 

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde 1 september 2023. Placeringsorten är Solna i Stockholm.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-03. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och arbetslivserfarenhet i din ansökan.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0032 2635
Kontakt
 • Linda Plahn, enhetschef, 010-4884030
 • Magdalena Wennström, Rekryteringspartner, magdalena.wennstrom@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Peter Eriksson, ST, 010-4868441
 • Patrik Sundvall, Saco-s, 010-4866645
 • Malin Söderqvist, SEKO, 010-4868157
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Zurück zu Stellenangeboten