Arbetsförmedlingen, Inköpsavdelningen, Affärsområde HR och IT

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Avdelningen Inköp och marknad ansvarar för inköps- och försörjningsfrågor med fokus på att utveckla affärsmässighet och kontroll över vår leverantörsmarknad inom alla inköpskategorier och externa försörjningskedjor. Avdelningen består av fem enheter och en stab, totalt ca 250 medarbetare. Avdelningens uppdrag omfattar myndighetsansvar inom områdena inköp och upphandling, resor, lokalförsörjning samt hållbarhet och miljöarbete. Den totala omsättningen på anskaffningar av varor och tjänster uppgår i dagsläget årligen till ca 5 miljarder kronor men med förändrad verksamhet förväntas detta öka.

Enheten Affärsområde IT och Förvaltning ansvarar för samtliga inköpskategorier som hanterar myndighetens interna behov av varor och tjänster. På enheten arbetar inköpare och strategiska inköpare med stöd av avdelningsövergripande roller som kategoriledare, avtalsförvaltare och inköpsanalytiker för att försörja myndighetens verksamheter. Enhetens medarbetare finns i Östersund och Solna.

Sektion Inköp HR IT rekryterar nu två strategiska inköpare med placeringsort Solna eller Östersund.

 

Beskrivning av tjänsten

Som strategisk inköpare kommer du att planera, projektleda och genomföra upphandlingar inom sektionens inköpskategorier: HR-tjänster, IT-hårdvara, programvaror och licenser samt konsulter. Du förväntas medverka i tvärfunktionella kategoriteam för att formulera inköpsstrategier, optimera affärer och möjliggöra nyttorealisering. Du bidrar i den affärsmässiga uppföljningen samt förvaltningen av avtal och uppföljning av leverantörer.

En stor del av avtalsförsörjningen sker idag genom avrop från statliga ramavtal eller genom öppet förfarande, därför värdesätter vi om du arbetat med andra upphandlingsförfaranden och kan stärka vår förmåga inom dessa. En självklar del i ditt arbete är att kontinuerligt bidra till att utveckla vår verksamhet och våra arbetssätt utifrån aktiviteter i enhetens verksamhetsplan, men också genom vårt strukturerade arbete med ständiga förbättringar.

 

Grundläggande kvalifikationer

 • Akademisk examen om minst 180 hp inom juridik, ekonomi, IT eller YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling om minst 400 YH-poäng eller annan utbildning som anses relevant för arbetet. Alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Minst 3 års dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar i enlighet med LOU (Lagen om offentlig upphandling)
 • Mycket god förmåga att i tal och skrift kommunicera på svenska


Övriga meriter för tjänsten

 • Tidigare arbetat med IT-upphandlingar i enlighet med LOU
 • Erfarenhet av andra roller inom IT som kan vara till fördel i rollen som strategisk inköpare
 • Erfarenhet av ett tvåstegsförfarande, exempelvis: förhandlat förfarande med föregående annonsering, konkurrenspräglad dialog osv.
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av kategoristyrt arbetssätt

 

Vem är du

För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara:

 • Analytisk med en god förmåga att snabbt sätta dig in i nya problemfrågeställningar och strukturera komplexa material
 • Pedagogisk och kunna målgruppsanpassa och kommunicera på ett effektivt och engagerande sätt
 • Affärsmässig och förtroendeingivande där du ser och tänker helhet i vardagen

Vi värdesätter integritet, lojalitet och samarbetsförmåga.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande

Tjänsterna är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Placeringsort: Östersund eller Solna.

Möjlighet finns att förlägga viss del av arbetet på distans.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-04.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen www.arbetsformedlingen.se

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna eller Östersund
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0032 7462
Kontakt
 • Eric Källström, Sektionschef, 010-4861251
 • Frida Fager, Rekryteringspartner, frida.fager@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Peter Eriksson, ST, 010-4868441
 • Andreas Deniz, SACO-s, 010-4862198
 • Carola Persson, SEKO, 010-4868511
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Zurück zu Stellenangeboten