Arbetsförmedlingen, VO IT

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vilka är vi?

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Att sammanföra arbetsgivare medarbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi är mitt i ett omfattande digitaliseringsarbete. I denna satsning har integration en viktig strategisk roll, som realiseras genom ett väl etablerat integrationsteam. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet och sektion integration har en nyckelroll i detta. Vårt uppdrag är att designa och utveckla smarta integrationslösningar och vara navet i Arbetsförmedlingens systemdomän som tillgängliggör data och möjliggör informationsutbyte för både interna och externa intressenter.

Beskrivning av tjänsten

Till Arbetsförmedlingens ICC söker vi nu seniora integrationsutvecklare som vill vara med att utveckla och förvalta integrationsplatformen och de integrationer som är realiserade på den. Vi arbetar Agilt med API-driven integration och strävar mot enhetlighet, återanvändbarhet och självbetjäning.

Som integrationsutvecklare kommer du att ingå i Arbetsförmedlingens ICC och samarbeta och utvecklas tillsammans med andra integrationsutvecklare och erfarna integrations-arkitekter. ICC:s roll är att tillsammans med utvecklingsteamen, utifrån den unika integrationssituationen, välja ett lämpligt integrationsmönster och tillämpa detta med hjälp av integrationsplatformen. I detta är din primära uppgift att bygga integrationslösningar i MuleSoft Anypoint Platform tillsammans med Arbetsförmedlingens övriga utvecklingsteam.

ICC är en Agil DevOps-gruppering med arbetsuppgifter som integrationsutveckling, support av befintliga integrationer, vidareutveckling, samt drift och förvaltning av integrationsplatformen. Som ett Agilt tvärfunktionellt team så finns det stora möjligheter att växa utanför ditt expertområde. Du kommer ingå som en del i det team som tillsammans ska bygga upp och forma ICC:s arbetssätt.

Primära arbetsuppgifter

 • Designa, utveckla och förvalta olika integrationslösningar i MuleSoft Anypoint platform och Apache ActiveMQ.
 • Förvalta integrationsplatformen och de integrationslösningar som är realiserade på den
 • Arbeta mot de enhetliga och återanvändbara integrationslösningar och API-driven integration med målet att få en hög grad av självbetjäning
 • Deltar aktivt i dialoger kring förbättringsarbeten som utvecklare Arbetsförmedlingens integrationsförmåga

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av integrationsutveckling och olika typer av integrationsmönster 
 • Erfarenhet av API-driven utveckling med REST
 • Erfarenhet av att jobba med agila arbetssätt
 • Har en relevant akademisk eller utbildning inom Data, Systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift

Övriga meriter

 • Erfarenhet av att jobba med tekniska komponenter såsom AnyPoint Platform, JMS och iipax/SHS eller liknande
 • Erfarenhet inom olika typer av integrationslösningar, så som event-driven architecture, filintegrationer, synkrona API-lösningar, etc.
 • Erfarenhet av SOAP, Leading SAFe, Java-utveckling, Git, CICD, ArgoCD/Jenkins, Jira

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvarför sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sigtill förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativtill utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Placering på Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor med aktivitetsbaserade lokaler i Solna Strand.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-03. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0109 3065
Kontakt
 • Allan Dadvar, sektionschef , 0104861502
 • Magdalena Wennström, rekryteringspartner, magdalena.wennstrom@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Carin Carlberg Berglund, ST, 010-4869234
 • Andreas Deniz, Saco-s, 010-4862198
 • Ulf Törnqvist, Seko, 010-4865693
Publicerat 2023-10-30
Sista ansökningsdag 2023-12-03
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb