Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Vill du vara med och bygga upp en ny juridisk enhet i Östersund?

Arbetsförmedlingens uppdrag är under förändring. Ett arbete med ett nytt uppdrag och mot en ny myndighet har påbörjats. I detta arbete har Rättsavdelningen en mycket viktig roll. För ett par år sedan inledde vi ett omfattande förnyelsearbete med fokus på god förvaltning och digitalisering mot en modern myndighet. Arbetet kommer nu att fortsätta och vi behöver dig som vill bidra och ta ansvar. Arbetsförmedlingen har idag den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss är du med och arbetar för att öka sysselsättningen och arbeta för en välfungerande arbetsmarknad.

Rättsavdelningen ansvarar för rättsligt stöd, rättsligt styrning och regelefterlevnad inom olika förekommande områden. Rättsavdelningen ansvarar även för att säkerställa kvalité, enhetlighet och rättssäkerhet. Genom ett proaktivt arbetssätt vill Rättsavdelningen bidra till att säkerställa att god förvaltning genomsyrar myndigheten och därigenom bidra till en verksamhets- och kundnytta. För närvarande finns två juridiska enheter inom Rättsavdelning med ca 25 verksjurister anställda. Nu söker vi verksjurister till en tredje enhet med placeringsort Östersund.

Brinner du för rättssäkerhet, god förvaltning och är en erfaren lösningsorienterad jurist som ser utveckling som en naturlig del i tillvaron? Vill du därtill bidra, få mandat och ta ansvar i syfte att nå uppsatta mål är du den vi söker!

Arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter

Enhetens huvudsakliga arbetsuppgifter är rättsliga områden kopplat till de arbetsmarknadspolitiska regelverken samt myndighetens hantering av skadestånd. Utöver det ingår även andra juridiska områden ex förvaltningsrätt. Enheten kommer även företräda myndigheten i domstol, svara på remisser samt arbeta med styrande och stödjande dokument. Som verksjurist kommer du bl a att arbeta med rättsliga bedömningar och problemlösningar inom myndighetens verksamhetsområde, dels i enskilda ärenden och dels i övergripande frågeställningar.

Vi söker dig som har en juristexamen och har bred rättslig kompetens och förmåga att omsätta den i praktiken.

Utifrån den föränderliga tillvaro vi befinner oss vill vi att du ser förändring som en naturlig del av ditt arbete. Du är flexibel och ser din del som en del i en större helhet.

Vi söker dig som har:

 • juristexamen (tidigare jur.kand.)
 • minst 3 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i offentlig verksamhet eller arbetsgivare- och arbetstagarorganisation de senaste 5 åren
 • har en god kommunikativ förmåga såväl muntligen som skriftligen

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • genomförd notariemeritering
 • erfarenhet av att processa i domstol
 • arbete med rättsliga ställningstaganden
 • arbete med verksamhetsutveckling

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du:

 • har god analytisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i och förstå olika rättsliga frågeställningar
 • har god förmåga att samarbeta med medarbetare i olika yrkeskategorier, samtidigt som du med lätthet kan arbeta självständigt.
 • kan prioritera utifrån uppsatta mål och arbeta med flera processer parallellt.
 • är noggrann, engagerad och uthållig
 • är kundfokuserad och lösningsorienterad

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för rollen.

Anställningarna

Anställningarna gäller tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Östersund.

Arbetsförmedlingen tillämpar alltid 6 månaders provanställning.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Vi arbetar i en dynamisk och spännande miljö där vi också värnar balansen mellan arbete och fritid.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0027 4001 senast den 1 september 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” nedan. Fyll i formuläret och besvara ett antal urvalsfrågor. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0027 4001
Kontakt
 • Linda Lagerstrand, 0104870724
 • Unni Werner, 0104872466
Facklig företrädare
 • Bernt Hultman, ST, 010-486 44 89
 • Lars Norlander, Saco-S, 010-486 77 22
 • Carola Persson, Seko, 010-486 85 11
Publicerat 2019-06-11
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Return to job vacancies