Avd Förvaltning, Förvaltningsavdelningen, Enheten Säkerhet

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Hos oss får du arbeta med strategiska säkerhetsfrågor i en spännande och utvecklande miljö.

Säkerhetsenheten på Arbetsförmedlingen ansvarar övergripande för myndighetens säkerhet och verksamhetsskydd. Vi är inne i ett stort förändringsarbete där en av utmaningarna är att etablera en säkerhetskultur som kan hantera kreativitet, snabbhet och flexibilitet i utvecklingen. Till enheten söker vi nu ytterligare en informationssäkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla och driva arbetet med Arbetsförmedlingens informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta strategiskt med styrning och uppföljning och skapa förutsättningar för våra chefer och medarbetare att utföra sitt arbete på ett tryggt och rättssäkert sätt. En del av arbetet är att bidra med informationssäkerhetskunskap i viktiga och prioriterade projekt. Du kommer också att utbilda och informera inom området informationssäkerhet.

Vem är du?

Du har förmåga att tillämpa informationssäkerhet i praktiken och tycker att det är extra intressant att arbeta i en verksamhet i stark förändring. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta och att ta ansvar för ditt arbete. Du har hög integritet, är prestigelös, strukturerad och resultatinriktad. I rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, där du på ett tydligt och otvunget sätt kan förmedla ditt budskap.

Relationen till olika intressenter bygger på bemötande och tillit och därför kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper. Din förmåga att skapa förtroendefulla relationer, såväl till chefer och medarbetare inom Säkerhetsenheten som till våra olika samverkanspartners inom Arbetsförmedlingen är viktig för oss.

Kvalifikationer

 • Examen från högskola med inriktning mot informationssäkerhet eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
 • Minst 3 års aktuell erfarenhet från strategiskt och operativt informationssäkerhetsarbete.
 • God kännedom om informationssäkerhetsstandarder inom ISO/IEC 27000.
 • God och aktuell kännedom om författningar och föreskrifter som är relevanta för informationssäkerhetsområdet.

Meriterande

 • Erfarenheter av att jobba nära och stödja andra verksamheter i informationssäkerhetsfrågor.
 • För området relevant certifiering, t.ex. CISSP, CISM eller CISA.

Övrigt

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Anställningen är tillsvidare med inledande provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Placeringsort Stockholm

Ansökan

Välkommen med din ansökan med diarienummer Af-2019/0029 2309 senast den 1 september 2019. Du ansöker genom att godkänna PUL-villkoren nedan samt genom att bifoga ett personligt brev där du beskriver vad du vill åstadkomma i arbetet och varför du vill arbeta hos oss samt ett CV med beskrivning av din utbildning och erfarenhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0029 2309
Kontakt
 • Per-Ola Persson, sektionschef, 010-486-85-62
 • Robert Hansson, säkerhetschef, 010-486-39-65
 • Marianne Wimmerström, HR, 010-488-91-10
Facklig företrädare
 • Anna Palm Agrotis, Saco, 010-487 69 07
 • Carola Persson, SEKO, 010-486 85 11
 • Dorotea Danielsson, ST, 010-486 21 38
Publicerat 2019-07-17
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Return to job vacancies