Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Arbetsförmedlingens uppdrag är under förändring. Ett arbete med ett nytt uppdrag och mot en ny myndighet har påbörjats. För ett par år sedan inledde vi ett omfattande förnyelsearbete med fokus på god förvaltning och digitalisering mot en modern myndighet. Arbetet kommer nu att fortsätta och vi behöver dig som vill vara med och bidra och ta ansvar. Arbetsförmedlingen har idag den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss är du med och arbetar för att öka sysselsättningen och för en välfungerande arbetsmarknad. 

Psykologens framtida roll inom arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera och utgöra en aktiv del av den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. Psykologer kommer inom ramen för bedömningen arbeta med testning för såväl grupp som på individnivå. I alla kontakter med kund har vi ett stödjande och vägledande förhållningssätt. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och arbetspsykologiska utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna. 

Psykologens arbete består även av arbetspsykologiskt riktade insatser till arbetsgivare. Arbetet förutsätter ett aktivt samarbete såväl internt som externt. 

Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg. I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt. 

Arbetsförmedlingen i Kronoberg har idag cirka 150 anställda och erbjuder service till samtliga kommuner i länet. 

Kvalifikationer  

Du skall ha:

 • socialstyrelsens psykologlegitimation
 • erfarenhet av arbete som psykolog
 • B-körkort

Meriterande

 • erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter
 • erfarenhet av arbetspsykologisk testning
 • erfarenhet och kunskap om digitala verktyg och leveranskanaler
 • kunskaper om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav
 • erfarenhet och intresse av att driva förändringsarbete
 • kunskaper i mångfaldsfrågor 

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Du är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Du kommer att arbeta i team och jobba över hela Kronobergs län. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt 

Anställningen är tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Placering: Enheten Kronoberg, Verksamhetsområde Arbetssökande.

Placeringsort: Växjö eller Ljungby.

B-körkort är ett krav då resor i tjänsten är vanligt förekommande. 

Ansökan 

Välkommen med din ansökan, vilken ska vara inkommen senast den 1 september 2019. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett personligt brev och CV där du beskriver relevant arbetserfarenhet. (När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt). 

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Växjö och Ljungby
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0031 6443
Kontakt
 • Annica Gustafson, 010-488 3482
Facklig företrädare
 • Tina Svensson, Saco, 010-487 3887
 • Håkan Ahlin, ST, 010-486 0114
 • Sara Sakhnini, Seko, 010-488 6082
Publicerat 2019-07-23
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Return to job vacancies