Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Gem Basplattformar

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsförmedlingen IT genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete där både IT-landskapet och IT-organisationen moderniseras i grunden – och allt i rasande fart. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Vår digitala transformation innebär en stor förflyttning i vilka tjänster vi levererar och på vilket sätt.

AI-center på Arbetsförmedlingen söker nu dig som är utvecklare och Data Engineer med fokus på DataOps och som vill arbeta med vår nya AI-plattform med teknik i framkant och överbrygga mellan BigData och AI/ML.

Förmågan att utveckla AI-baserade tillämpningar kommer vara central för den fortsatta digitaliseringen och utveckling av myndigheten. Om du vill vara med på den resan och göra skillnad samt arbeta med teknologi i framkant så kommer du att kunna trivas och utvecklas hos oss.

Vad gör vi?

Inom AI-center driver vi utvecklingen av teknologier, nya innovativa lösningar och en plattform med senaste tekniken för AI. Vi arbetar bl.a. med utveckling av nya datadrivna tjänster med hjälp av Machine Learning/Deep Learning, NLP/NLU, Textanalys, Stream processing och Realtime-AI. Vi utgår från både strukturerad och ostrukturerad information och insikterna blir till bakomliggande tjänster för att bygga nya digitala applikationer.

Just nu arbetar vi bl.a. med följande tekniker: Kubernetes, Kubeflowe, Jupyter Notebooks, Tensorflow Extended, Apache Beam, Data/ML-pipelines, GPU-acceleration, Python, Kafka, Elasticsearch, NoSQL, Hadoop och Feature Stores; och med ramverk som Tensorflow, Keras, PyTorch, scikit-learn och Pandas.

Ditt uppdrag

Den interna AI-plattformen som har utvecklats och etablerats inom myndigheten har stöd för en komplett Data/ML-pipeline, från utveckling till produktionssättning av AI/ML-modeller, Vi behöver också brygga över mellan BigData och AI-ML - så ett viktigt fokus för dig blir DataOps och att arbeta med Feature Stores. Förväntningarna är att du kan jobba brett inom AI/ML-området, som bl.a. med vår AI-plattform, bastjänster, back-end, AIOps och nya innovativa tillämpningar.

Din bakgrund

Du har en högskoleutbildning med datainriktning med minst kandidatexamen, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Vi ser att du har mycket god erfarenhet av programmering generellt, och specifikt Python och Java, samt har erfarenhet av att arbeta med Data Management, olika databaser, Data Lake och AI/ML-utveckling.

Du är intresserad av och har kommit in på Data/ML-pipelines, DataOps, Strömmande data, och datadrivna lösningar och gillar utmaningen med att arbeta med AIOps. Det är viktigt att du har viljan att fortsätta att lära dig och vill ligga i framkanten inom AI-området.

Det är mycket positivt om du har läst ett mastersprogram med en inriktning mot Machine Learning, Data Science eller Computer Science. Vi ser gärna att du har mångårig erfarenhet av AI/ML-utveckling, erfarenhet av konceptet Feature Stores. Även erfarenhet av DataOps med storskalig automatiserad datahantering i form av bla Big Data, Data Lake, Event Streaming, NoSQL, Oracle, Kafka och Elasticsearch samt AI-infrastruktur med Kubernetes är önskvärt,

Vem är du?

Du har en vilja att bidra i samhällsviktiga uppdrag, brinner för utveckling och programmering, är intresserad av hur AI kan hjälpa till och vill arbeta med teknik för datadrivna lösningar. Du är också mål- och resultatorienterad, drivande och initiativtagande i arbetet samt har en god förmåga att arbeta i team och tillsammans med andra strukturera och lösa uppgifter utifrån gemensamma mål och ramar. I ditt arbete är du analytisk med god problemlösningsförmåga. Dessutom är du kommunikativ och behärskar svenska i såväl tal som skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är på heltid och tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i vårt nybyggda huvudkontor i Solna Strand, där vi flyttar in i slutet av augusti 2019.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0032 8997 senast 9 september 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök". Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Vi avser att anställa fler personer.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0032 8997
Kontakt
  • Klas Mikaelsson, Sektionschef AI-center, 010-488 70 70
  • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner , 010-487 10 89
Facklig företrädare
  • Arne Lundström, Facklig företrädare ST, 010-486 66 98
  • Andreas Deniz, Facklig företrädare SACO, 010-486 21 98
  • Ulf Törnkvist, Facklig företrädare SEKO, 010-486 56 93
Publicerat 2019-07-19
Sista ansökningsdag 2019-09-09

Return to job vacancies