Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten IT Infrastruktur

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på en framåtlutad myndighet som får människor och företag att växa! Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt.

Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

Databas-teamet på avdelningen Produktion ansvarar för organisationens centrala databas-plattformar. Vi är ett team där du kommer att vara en viktig tillgång med din personlighet och dina egenskaper.

Vi är hängivna att vara möjliggörare och stötta utvecklingsteam med utvecklings- och produktionsmiljöer som är stabila och moderna.

Våra plattformar används idag av cirka 50 utvecklingsteam.

Vårt uppdrag innebär att samverka internt och externt med våra intressenter. Det betyder att databasteamet agerar stöd och möjliggörare för produkter, byggstenar och verksamhet så att IT-avdelningen når sina mål och strategier.

Om tjänsten

Sektionen Databas är en del av vår Infrastruktur-enhet. Vi som jobbar här ansvarar för leveranser inom databas, vi är navet i många av Arbetsförmedlingens tjänster. Här jobbar vi med den senaste tekniken och en ständig utveckling av våra miljöer.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med kollegor i databas-teamet för att säkerställa en effektiv och väl fungerande databasplattform. Du blir en del av ett välfungerande team med god sammanhållning.

Oracle miljön är idag en virtualiserad EXAData-miljö där drift hanteras internt i samverkan med en extern driftspartner. Vårt mål är att tillhandahålla en högkvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.

Du kommer att vara en central del av vårt team och ha möjlighet att påverka och driva förbättringar. Du kommer även delta i de arkitekturforum som drivs på enheten och får därigenom både insikt och möjlighet att påverka. Du deltar i kravställning vid upphandlingar och är involverad i olika pågående initiativ och projekt. Hos oss finns en stor frihet och möjlighet till att exempelvis lära sig mer om kringliggande tekniska komponenter.

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Automatisering och skriptning (Ansible, BASH eller något annat skriptspråk)
 • Hantering av Oracle Enterprise Manager Cloud Control som verktyg för prestandaförbättringar och övervakning
 • Linux-kunskaper
 • Databassäkerhet
 • Att kunna arbeta fram lösningar som förbättrar tillgänglighet och stabilitet (t.ex. RAC och Dataguard)
 • Att kunna arbeta fram backupstrategier
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Övriga meriter

 • Vi ser att det är en fördel att ha kunskap om och/eller erfarenhet av att analysera och felsöka
 • Erfarenhet av prestanda och nätverksproblem
 • Koordinering och samarbete med applikationsleverantörer för att hantera större händelser och att anpassa deras applikationer och kopplingar mot Oracle
 • Förstå utmaningar med hantering av stora databaser samt erfarenhet av migreringar/uppgraderingar
 • Erfarenhet av Kubernetes, OpenShift eller andra liknande lösningar
 • Kunskap om andra typer av databaser till exempel MS SQL server

Vem är du

Du är en person som har ”Automatisera först!” som ledord och drivkraft. Du har en tydlig utvecklarprofil och arbetar ständigt för att automatisera och effektivisera de tjänster vi levererar.

Känner du att du vill ingå i ett team som bygger myndighets- Sveriges förmodligen bästa databas-plattformar, och ha möjlighet att påverka och inspireras av ständigt nya utmaningar?
Då är det här jobbet perfekt för dig!

Du har en analytisk fallenhet vilket för oss innebär att du kan göra antaganden, dra slutsatser och utifrån dem driva alternativt föreslå åtgärder.

Som person är du kreativ, lösningsorienterad, nyfiken och har förmåga att planera, organisera och dokumentera. Du har god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera.

Du har också en övergripande förståelse av applikationer, deras kommunikation med varandra och med databaser i en föränderlig miljö.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Placering på Arbetsförmedlingens huvudkontor med aktivitetsbaserade lokaler i Solna Strand eller enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan anställningen påbörjas.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-17. Bifoga ditt CV i ansökan där du även kommer att få svara på några urvalsfrågor.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Eyoma, carina.eyoma@se.experis.com, 073-086 22 75.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2024/0030 6746
Kontakt
 • Pernilla Olofsson, Sektionschef, 010-4876846
 • Carina Eyoma, Rekryteringskonsult Experis, 073-0862275
 • Gabriella Bagiaras, Rekryteringspartner, gabriella.bagiaras@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Johan Thörn, ST , 0104871585
 • Roberto Lindmark, SACO, 0104865704
 • Tobias Persson, Seko , 0104880131
Publicerat 2024-03-19
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb