Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Fristående aktörer

Arbetsförmedlingen är mitt i en förnyelseresa där IT och digitalisering är mycket centralt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. För att förbättra förutsättningarna för detta söker vi backend-utvecklare som vill vara med och påverka genom att utveckla våra digitala tjänster. Det du gör kommer påverka och göra skillnad.

Enhetens uppdrag

Vi på Enheten Fristående aktörer jobbar med ett strategiskt viktigt verksamhetsområde som kommer utgöra en stor del av myndighetens framtida uppdrag. Vi skapar den digitala infrastrukturen, en ny mötesplats för våra leverantörer, arbetsförmedlingen, arbetssökande och arbetsgivare med mål att fler människor ska rustas och matchas för jobb.

Beskrivning av tjänsten

Vi erbjuder en snabbrörlig, rolig och inspirerande arbetsplats där vi utvecklar nya innovativa tjänster nära användarna. Vi arbetar i en agil kultur med inspiration från SAFe. Vi samarbetar tvärfunktionellt i allt vi gör och de flesta medarbetare arbetar i roller som är T-formade, vilket betyder att man har djup kompetens inom ett eller flera områden och är duktig inom sitt skrå. Att tänka nytt och att snabbt omsätta det i vår verksamhet är viktigt för oss!

Du kommer att ingå i ett agilt systemutvecklingsteam som tar ansvar för utveckling, drift och förvaltning av sin produkt. Det är ett tvärfunktionellt team som består av produktägare, Scrum master, utvecklare, testare, kravanalytiker och UX-designer. Teamet arbetar nära varandra i det dagliga arbetet och ser till att hjälpa varandra att lyckas. Som utvecklare hos oss är din primära uppgift att tillsammans med ditt team delta i och utveckla nya lösningar som skapar värde för våra användare (leverantörer), så att de i sin tur kan leverera högsta effekt på Arbetsmarknaden.

Teamet arbetar 51% på kontoret och 49% hemma och trivs med det, då det skapar en balans mellan individuellt fokus samt gemensamt skapande för att ta sig an problem och utmaningar samt för att bygga relationer och utvecklas som team.

 

Grundläggande krav för tjänsten

 • Eftergymnasial utbildning med datainriktning, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Minst 5 års aktuell erfarenhet av arbete av .NET-miljö med Visual Studio med teknikerna C#/.NET och utveckling av webbtjänster
 • Aktuell erfarenhet av att ha arbetat med och utvecklat REST API-er
 • Aktuell erfarenhet av utveckling och metoder i autonoma agila utvecklingsteam (ex. Scrum)
 • Aktuell erfarenhet relationsdatabaser och SQL
 • Erfarenhet av Docker, Kubernetes och/eller Openshift
 • Erfarenhet av ActiveMQ eller liknande meddelande-/köhanterare
 • Kunskap och praktisk erfarenhet av DevOps, CI/CD-verktyg och pipelines, t.ex Tekton eller motsvarande
 • Erfarenhet att jobba i GIT eller andra versions hanterings system
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska (non-Swedish speakers will not be considered)

 

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av Elastic Search, Linux (bash) och att skriva enhetstester
 • Erfarenhet av att ha arbetat i xUnit, NUnit eller annat ramverk för enhetstester
 • Erfarenhet av GitOps t.ex ArgoCD
 • Erfarenhet av teknikerna/verktygen, Jira, Confluence, bitbucket

 

Vem söker vi

Vi tror att du är en problemlösande person som värdesätter lagarbete och agilt arbetssätt. Du tycker om att samarbeta tätt tillsammans med andra för att teamet ska lyckas med sitt mål. Som person är du engagerad och nyfiken inför uppdragets behov och strävar efter att leverera bästa resultat varje gång. Du har även förmåga att jobba strukturerat och dokumentera lösningsförslag och lösningar samt ta ansvar för kvalitén på kod och driftsdokumentation.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna eller enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-22. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2024/0037 4508
Kontakt
 • Frida Unelid, Sektionschef, frida.unelid@arbetsformedlingen.se
 • Ebba Hägglund, Rekryteringspartner, ebba.hagglund@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Veronica Noueched, ST, 0104880173
 • Louiza Asoyan, Saco-S, 0104884743
 • Ulf Törnkvist, Seko, 0104870446
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb