Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Enheten Jobtech

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vilka är vi

Jobtech är en enhet inom Arbetsförmedlingen som erbjuder öppna APIer, öppna data och öppna källkodslösningar till de som, tillsammans med oss, vill arbeta med att förbättra arbetsmarknadens funktionssätt. Vårt arbete bygger på idén om färre silos, fler gemensamma tekniska strukturer, lösningar och standarder. Vi är organiserade i team, där medlemmarna själva bestämmer hur de ska arbeta för att få bäst effekt. Vi är spridda över hela landet och jobbar främst på distans, men har täta digitala kontakter.

I våra team får alla ta ansvar, vilket skapar engagemang och motivation. Ur detta engagemang uppstår ett lärande som främjar utveckling och innovation. Med rätt kultur och förutsättningar kan ett team nå längre, prestera bättre och ha roligare.

Enhetens arbete präglas av öppenhet och så mycket av vår kod som möjligt görs open source. Är du nyfiken på det vi gör finns allt tillgängligt i våra publika git-repon som du hittar här: https://gitlab.com/arbetsformedlingen

Vem söker vi

Team Jobbdata söker nu två Python-utvecklare med flerårig erfarenhet av systemutveckling. Teamets huvudsakliga leveranser är API:er och dataset. Vi ansvarar för Sveriges största sökmotor för jobbannonser som används av Platsbanken och ett ständigt växande antal externa tjänster. Vi jobbar också med API:er för externa och historiska jobbannonser. Vi söker dig som har intresse av att utforska möjligheterna och bidra till samhällets digitalisering med särskilt fokus på digital matchning, data och interoperabilitet mellan IT-system.

Teknikstacken består av Python-kod som exekveras i Docker-containers och som driftsätts i Openshift (Redhats Kubernetes-lösning) med Opensearch som sökmotor. Teamet ansvarar även för en lösning som förbättrar fritextsökningen i Platsbanken, med hjälp av textanalys i annonstexterna och genom Machine learning/Tensorflow.

Kvalifikationer

 • Relevant utbildningsbakgrund för aktuell position, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Minst 1 års erfarenhet av Python
 • Mycket god förmåga att använda engelska i ditt dagliga arbete
 • Kunskaper i svenska, eller en vilja att lära dig svenska

Övriga meriter för tjänsten

Erfarenhet av:

 • API-utveckling
 • Opensearch och/eller ElasticSearch
 • Agila arbetsmetoder
 • Dataanalys
 • Testning
 • Openshift
 • Kubernetes
 • Docker och containers
 • Faciliterat workshops
 • GIT
 • Textanalys med machine learning
 • Tensorflow

Det är också meriterande om du bidragit till ”Open source”-projekt och har intresse för arbetsmarknadsfrågor. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:
Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

En tillitsfull arbetsmiljö på en enhet där teamen har en stor frihet att själva kunna välja hur de löser sina uppgifter. Teamet du kommer jobba i har ett utvecklarcentrerat arbetssätt och kännetecknas av humor, tillit och professionalitet. Idag består teamet av fyra systemutvecklare. Större delen av arbetet sker på distans, språk som används är både svenska och engelska. Du har möjlighet att använda en del av din arbetstid varje år till att vidareutbilda dig och lära dig den senaste tekniken.

Tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: enligt överenskommelse

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se eller www.jobtechdev.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-29. 

Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Besvara frågorna om din utbildning och arbetslivserfarenhet, samt bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

När du skickar in din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor. Ett programmeringstest kommer att genomföras i samband med urvalet/intervjun för att säkerställa kunskapsnivån.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss – Arbetsförmedlingen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2024/0040 6526
Kontakt
 • Josefin Berndtson, Sektionschef, 010-4886041
 • David Brunius, Sektionschef, 010-4883786
 • Frida Fager, Rekryteringspartner, frida.fager@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Anna Almgren, Saco-S, 010-4861910
 • Per Olov Olsson, Seko, 0771-508508
 • Bernt Hultman, ST, 010-4864489
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb