Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Data och informationsstyrning

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss? 

Vilka är vi?

Arbetsförmedlingen tar nu sikte på 2026 - en reformerad myndighet med ett tydligare fokus. För oss på IT betyder det såväl omfattande utveckling av externa digitala tjänster som utveckling av våra interna digitala lösningar. Med tekniken transformerar vi myndigheten – i grunden.

Vi är en sektion med 17 medarbetare som jobbar med Designssystem och Agil/DevOps coachning samt agila verktygsstöd. Vi finns för att stötta ett hundratal produkter på myndigheten med tillgängliga och användbara tjänster.

Teamet Designsystem är tvärfunktionellt och består av produktledare, designsystemarkitekt, UX-ingenjörer (en hybridroll för utvecklare/designer), visuella designers och tillgänglighetscoacher. Vi gillar att lösa problem och lära av varandra.

Designsystemet på arbetsförmedlingen utvecklas som öppen källkod där möjligheten finns för andra aktörer, både offentliga och kommersiella, att både använda och bidra.

Beskrivning av tjänsten

I teamet kommer du att spela en viktig roll i att utveckla och underhålla vårt designsystem. Du kommer att samarbeta med våra utvecklingsteam, designers och produktledare för att skapa och implementera designmönster, komponentbibliotek och stilguider. Ditt arbete kommer att påverka alla våra digitala produkter och säkerställa en enhetlig och användarcentrerad design, både i och utanför organisationen. Att nätverka och etablera samarbeten med andra myndigheter och företag, kommer också att vara en del av ditt arbete i vår strävan att alltid vara uppdaterad om de senaste trenderna inom frontend, kompilatorer, designsystem och användarupplevelser.

Om du är en kreativ och strategiskt tänkande individ, kommunikativ, trivs med samarbete, brinner för att skapa användarvänliga produkter, och har ett starkt intresse av att utveckla och implementera designsystem, så kan detta vara den perfekta rollen för dig! 

Grundläggande kvalifikationskrav

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig 
 • Minst fyra års erfarenhet av frontendutveckling och ramverk som till exempel, Angular, React och Vue 
 • Erfarenhet av arbete med användarcentrerad design  

Övriga meriter

 •  Erfarenhet av att arbeta som utvecklare i en större organisation 
 •  Erfarenhet av designtokens och arkitektur, genom till exempel Style Dictionary 
 •  Erfarenhet av att arbeta med att utveckla komponenter för designsystem 
 •  Erfarenhet av designverktyg som Sketch, Figma eller Adobe Creative Suite 
 •  Erfarenhet av DevOps och agilt arbetssätt 

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-21. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0110 3670
Kontakt
 • Niklas Faager Endrell, sektionschef, niklas.faager-endrell@arbetsformedlingen.se
 • Josefine Ahlnér Lundberg, rekryteringspartner, josefine.ahlner-lundberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Carin Carlberg Berglund, ST, 010-4876223
 • Andreas Deniz, SACO, 010-4862198
 • Mats Lundström, SEKO, 010-4866735
Publicerat 2023-11-01
Sista ansökningsdag 2023-11-21

Tillbaka till lediga jobb