Avd IT, IT Avdelningen

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Har du ett passionerat teknikintresse och gillar att jobba i tvärfunktionella team? Nu söker vi fler fullstack-utvecklare! 

Vilka är vi?

Digitaliseringen av Arbetsförmedlingen är inne i sin mest intensiva fas, och nu behöver vi ännu mer kraft i Sveriges viktigaste förnyelseresa! Vi kokar ner vårt uppdrag till att leverera WOW-upplevelser till våra kunder, arbetsförmedlare, specialister och externa aktörer som får våra kundgrupper arbetssökande och arbetsgivare att växa. 

För att vi ska vara framgångsrika och lyckas med vårt uppdrag har vi en stark tro på att vara agila, att utveckla nya innovativa tjänster nära användarna, iterativt och att lära oss på vägen. Att tänka nytt och att snabbt omsätta det i vår verksamhet är viktigt för oss!

Detta är för dig som vill bygga nytt och vara med och skapa Sveriges nya Arbetsförmedling!

 

Arbetsplatsen

Du kommer att ingå i sektionen utbildning som ansvarar för att digitalisera verksamheten för våra interna och externa användare av arbetsförmedlingstjänster. Ett strategiskt viktigt verksamhetsområde som växer och kommer utgöra en stor del av myndighetens framtida uppdrag. Sektionen består idag av ca 15 medarbetare, fördelade på 2 team som tar ansvar hela vägen från idé till utveckling till uppföljning av digitala lösningar. Vi har ett stort utbyte av varandra och ser aktivt till att vår kunskap fortsätter växa och spridas. För oss är det viktigt med ständiga förbättringar och tvärfunktionell kompetensdelning.

Arbetsuppgifter

Som fullstack utvecklare hos oss är din primära uppgift att tillsammans med ditt team skapa kundupplevelse i världsklass och rusta Arbetsförmedlingen för att kunna leverera högsta effekt på arbetsmarknaden tillsammans med våra externa partners.

Teamet är en agil DevOps-gruppering med arbetsuppgifter som utveckling, support av befintliga tjänster, vidareutveckling av, samt drift och förvaltning av vår plattform. Som ett agilt tvärfunktionellt team så finns det stora möjligheter att hitta just ditt expertområde.

Primära arbetsuppgifter

Utveckla nya lösningar inom arbetsmarknadsutbildningar. Drifta och förvalta befintliga lösningar och system. Delta i vårt spännande fokus på att skapa förutsättningar för UtbildningTech, dvs. en plattform för alla att ta del av utbildningsutbudet som finns samt analys och uppföljning av våra externa partners och effekter av våra utbildningar.

 

Produktägare Ali och Emelie berättar:

”Nyttan vi kommer skapa tillsammans är att utrusta arbetssökande med kunskap och kompentens genom arbetsmarknadsutbildning, så Sveriges arbetsgivare kan få den arbetskraft som de behöver.

 Som en del av det tvärfunktionella utvecklingsteamet kommer du lägga stor fokus på hitta och leverera användarnytta. Du kommer ha en direkt påverkan på det som vi gör!

Vi lägger stor vikt på att hålla hög teamwork-känsla och vi ställer alltid upp för varandra. Kompetensutveckling är A och O på Arbetsförmedlingen.

Tillsammans gör vi Sverige rikare genom att få människor och företag att växa!

Välkommen!”

 

Kvalifikationer

Minst 3 års högskoleutbildning med datainriktning t.ex. systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med datainriktning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Är bekant med

Java EE C# Angular React Har erfarenhet av agila utvecklingsmetoder

Det är meriterande om du har erfarenhet av

Utveckling i stora komplexa systemmiljöer DevOps Testautomation och verktyg inom testautomation Jira PEGA Kontinuerlig leverans JBoss/Wildfly IntelliJ Bitbucket JMeter Jenkins/Docker/Maven

  • CSS3
  • HTML 5
  • Webbutveckling
  • Responsiv layout

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi söker därför dig som är en driven, engagerad och seriöst samarbetsinriktad person som vill vara med och utforma din egen roll, hitta din egen plats och skapa ditt eget bidrag i organisationen. Du har även förmåga att jobba strukturerat och dokumentera lösningsförslag och lösningar samt ta ansvar för kvalitén på kod och driftsdokumentation

Vårt erbjudande

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats och värderar våra medarbetare högt. Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Arbetsförmedlingen strävar efter att vara fria från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som jobbar här är här av rätt anledning och vill göra en insats.

Tillsvidareanställning på heltid. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. Placering på Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna Strand.

Ansökan

Skicka din ansökan märkt dnr Af-2019/0005 9876 senast den 1 september 2019. Tillträde enligt överenskommelse. 

Övrigt

För frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:

Kristin Ekermark på 0104877660 eller maila till kristin.ekermark@arbetsformedlingen.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0036 3001
Kontakt
  • Rayan Hajjaj, 0104885564
Facklig företrädare
  • Andreas Deniz, 0104862198
  • Veronica Noueched, 0104880173
  • Mats Lundström, 0104866735
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Terug naar vacatures