Avd Förvaltning, Förvaltningsavdelningen, Enheten Säkerhet

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Hos oss får du arbeta med strategiska säkerhetsfrågor i en spännande och utvecklande miljö.

Säkerhetsenheten på Arbetsförmedlingen ansvarar övergripande för myndighetens säkerhet och verksamhetsskydd. Vi är inne i ett stort förändringsarbete där en av utmaningarna är att etablera en säkerhetskultur som kan hantera kreativitet, snabbhet och flexibilitet i utvecklingen. Till enheten söker vi nu ytterligare en specialist inom säkerhetsskydd.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar bl.a. att samordna, förvalta och vidareutveckla arbetet med myndighetens säkerhetsskyddsanalys och säkerhetsskyddsplan. Vidare innebär det att verka för ett enhetligt säkerhetsskyddsarbete inom Arbetsförmedlingen, driva processer och analyser framåt inom säkerhetsområdet och bistå vid uppföljning av säkerhetsverksamheten.

Andra arbetsuppgifter som ingår är bl.a. att leda och ge stöd i

 • säkerhetsprövningsprocessen
 • tecknande av säkerhetsskyddsavtal (SUA)
 • delta i myndighetens signalskyddsarbete

Vem är du?

Som person har du integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du behöver vara strukturerad, tydlig och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån denna göra urval och prioriteringar. I rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, där du på ett tydligt och otvunget sätt kan förmedla ditt budskap.

Relationen till olika intressenter bygger på bemötande och tillit och därför kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper. Din förmåga att skapa förtroendefulla relationer, såväl till chefer och medarbetare inom Säkerhetsenheten som till våra olika samverkanspartners inom Arbetsförmedlingen är viktig för oss

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning med inriktning säkerhet eller annan utbildning inom säkerhetsområdet, t.ex. en säkerhetsskyddsutbildning.
 • Minst två års aktuell erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en större organisation.

Meriterande

 • Erfarenheter från arbete inom offentlig förvaltning.
 • Det är en fördel om du har kunskaper inom fysisk säkerhet, personalsäkerhet eller informationssäkerhet, samt den lagstiftning, standarder och andra regelverk som styr området.
 • Har du dessutom utbildning och/eller erfarenhet inom signalskydd är det en merit.

Övrigt

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Anställningen är tillsvidare med inledande provanställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Placeringsort Stockholm

Välkommen med din ansökan med diarienummer Af-2019/0029 2535 senast 1 september 2019. Du ansöker genom att godkänna PUL-villkoren nedan samt genom att bifoga ett personligt brev där du beskriver vad du vill åstadkomma i arbetet och varför du vill arbeta hos oss samt ett CV med beskrivning av din utbildning och erfarenhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0029 2535
Kontakt
 • Per-Ola Persson, sektionschef, 010-486 85 62
 • Robert Hansson, säkerhetschef, 010-486 39 65
 • Marianne Wimmerström, HR, 010-488 91 10
Facklig företrädare
 • Anna Palm Agrotis, Saco, 010-487 69 07
 • Carola Persson, SEKO, 010-486 85 11
 • Dorotea Danielsson, ST, 010-486 21 38
Publicerat 2019-07-17
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Terug naar vacatures