VO Arbetssökande, Region Syd

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Arbetsförmedlingens uppdrag är under förändring. Ett arbete med ett nytt uppdrag och mot en ny myndighet har påbörjats. För ett par år sedan inledde vi ett omfattande förnyelsearbete med fokus på god förvaltning och digitalisering mot en modern myndighet. Arbetet kommer nu att fortsätta och vi behöver dig som vill vara med och bidra och ta ansvar. Arbetsförmedlingen har idag den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss är du med och arbetar för att öka sysselsättningen och för en välfungerande arbetsmarknad. 

Arbetsterapeutens/Sjukgymnastens framtida roll inom arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera på anpassningar av arbets-/ studieplatser utifrån resultat av den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. 

Inom ramen för uppdraget ingår att du som Arbetsterapeut/Sjukgymnast tar aktiv del i arbetet med den arbetsmarknadspolitiska bedömningen. Den framtida rollen inom arbetsförmedlingen kommer till stor del att fokusera på anpassningar av arbets-/ studieplatser. I alla kontakter med kund har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och aktivitetsbaserade utredningar. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna. 

Arbetsterapeutens/Sjukgymnastens arbete utförs i huvudsak hos arbetsgivare och arbetet förutsätter ett aktivt samarbete såväl internt som externt. 

Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg. I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt. 

Arbetsförmedlingen i Blekinge har idag cirka 130 anställda och erbjuder service till samtliga kommuner i länet.

Kvalifikationer

Du ska ha:

 • socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast
 • erfarenhet av arbete som arbetsterapeut/sjukgymnast 
 • B-körkort

Meriterande

 • erfarenhet och kunskap om digitala verktyg och leveranskanaler
 • erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter
 • erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning, vid bedömning av arbetsförmåga
 • kunskap om arbetsmiljölagstiftning
 • kunskaper om arbetsmarknadens olika delar, villkor och krav
 • kunskaper i mångfaldsfrågor 

Du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ, serviceinriktad och strukturerad. Du är lösningsorienterad, initiativrik samt mål och resultatinriktad. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt 

Anställningen är tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning om du inte redan har en tillsvidareanställning inom myndigheten.

Placering: Enheten Blekinge, Verksamhetsområde Arbetssökande, placeringsort Karlskrona eller Karlshamn. B-körkort är ett krav då resor i tjänsten är vanligt förekommande. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, vilken ska vara inkommen senast den 20 september 2019. Vi tar emot din ansökanelektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett personligt brev och CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet. (När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor elektroniskt).

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Karlshamn
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0029 5299
Kontakt
 • Emma Stahre, 010-486 1463
Facklig företrädare
 • Tina Svensson, Saco-s, 010-487 3887
 • Håkan Ahlin, ST, 010-486 0114
 • Sara Sakhnini, Seko, 010-488 6082
Publicerat 2019-08-22
Sista ansökningsdag 2019-09-20

Terug naar vacatures