Avd Förvaltning, Ekonomiavdelningen, Enheten Redovisning och Rapportering

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nyfikna och lösningsfokuserade systemadministratörer! Du har en central roll i vår fortsatta utveckling och därmed förväntar vi oss att du har goda sociala egenskaper, är en lagspelare, är flexibel och kan hantera oväntade situationer.

Det finns behov av att öka det elektroniska flödet och snabba på utfasning av pappersfakturor liksom att öka andelen e-beställningar och ytterligare digitalisera flöden. Vi behöver därför förstärkning till sektionen Raindance Support i Kristinehamn. Sektionen arbetar mot en kraftig digitalisering och automatisering av e-handel och leverantörsfakturaprocessen. Nya flöden håller på att tas fram som är innovativa när det gäller både handläggning och kontroller. Vi arbetar med att implementera nya processer, uppgradering och anpassning av ekonomisystemet Raindance, genomförande av robotiseringsprojekt samt centralisering av ekonomiadministration.

Sektionen ingår i enheten Redovisning och Rapportering, som har övergripande ansvarar för kvalitet och effektivitet i myndighetens redovisning och ekonomiadministration.

I rollen som systemadministratör har du en viktig roll i att manuella arbetsuppgifter succesivt automatiseras. I tjänsten ingår att arbeta löpande med leverantörsfakturor och e-handel och därifrån ta fram nya lösningar på hur arbetet kan effektiviseras och förfina våra processer för att nå våra mål.

Kvalifikationer och kravprofil

Du ska ha

 • Akademisk examen inom ekonomi och/eller systemvetenskap.
 • Bakgrund inom systemförvaltning mot redovisning, eller erfarenhet av IT-stöd inom redovisning som ekonom.
 • Goda kunskaper inom MS Office och Sharepoint.

Meriterande:

 • Erfarenhet av stödsystemet Raindance samt har ekonomisk grundkompetens.
 • Erfarenhet av e-handel och har arbetat med inköpsrelaterade frågor.
 • Erfarenhet av kravställning/beställning av IT-stöd. 

Personliga egenskaper:
Du är en person som brinner för effektivisering och förbättring. Vi ser gärna att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och att du kommer med idéer och förslag på förändringar och förbättringar. Vi ser också gärna att du har förmåga att se hur de små detaljerna bidrar till utveckling i helheten.

Vi ser att du som söker denna tjänst har god förmåga att analysera, dokumentera och självständigt driva systemrelaterad utveckling. Du är en person med energi, driv, idéer och engagemang. Det är också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och bra på att bygga relationer.  

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort, Kristinehamn med tillträde så snart som möjligt. Anställningarna är tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 1 september. Bifoga ditt CV där du beskriver din arbetslivserfarenhet och utbildning samt ett personligt brev.

Referensnummer Af-2019/0031 3781
Kontakt
 • Britt-Marie Lundkvist, Sektionschef, 010 486 60 74
 • Imran Rahman sektionschef, 010 4876056
 • Annika Nordström HR-partner, 010 488 5240
 • Mikael Björkqvist, Sektionschef, 010 486 0286
Facklig företrädare
 • Maria Berglund, Facklig företrädare ST, 010-486 50 64
 • Anna Palm Agrotis, Facklig företrädare SACO, 010 487 69 07
 • Sara Sakhnini, Facklig företrädare SEKO, 010-488 60 82
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Terug naar vacatures