Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Gem Basplattformar

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Denna tjänst riktar sig främst till dig som blivit uppsagd från Arbetsförmedlingen p.g.a. arbetsbrist och är berättigad till företrädesrätt till återanställning.

Arbetsförmedlingens IT avdelning genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsarbete där både IT-landskapet och IT-organisationen moderniseras i grunden – och allt i rasande fart.

Nu söker vi Data scientist med stor kunskap inom analys av stora datamängder och ett brinnande intresse av AI/Machine Learning/Deep Learning.

Hos oss får du möjlighet att vara med och reformera Arbetsförmedlingen i grunden och vara med om den största förändringen genom tiderna. Du får möjlighet att komma med idéer och påverka vägen framåt. Dessutom får du ett energifyllt team med engagerade kollegor och en chef som är mån om din utveckling!

Vilka är vi

Datadriven analys och AI är en central sektion och möjliggörare för Arbetsförmedlingens målbild 2021 där målsättningen är att den omfattande förnyelseresa som startade 2015 ska nå sitt mål. Arbetsförmedlingen kommer då leverera våra tjänster på helt andra sätt – med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

DDI är ett paraplybegrepp som innefattar samtliga delar i arbetet kring analytiska underlag, från säkerställande av tillförlitlig data till uppföljning av beslut samt omkringliggande styrning och organisation.

Inom enheten Datadriven analys och AI har det under det senaste året tagits fram en innovativ och modern DDI strategi som både innehåller en konceptuell målarkitektur med en rad nya tekniska verktyg och plattformar, nya förmågeområden och grundläggande strategiska principer för DDI införandet. Under 2019 och 2020 ska denna nya moderna DDI strategi realiseras.

Vi söker dig med goda kunskaper inom:

 • Python, java, R eller motsvarande programmeringsspråk
 • SQL
 • Hantera och bearbetningar stora datamängder
 • Arbete i liknande roll
 • Hadoop, Apache Spark
 • Produktionssättning och backtesting av machine learning modeller

Du brinner för Machine learning/Deep learing/AI

Meriterande erfarenheter:

 • System integration via REST tjänster
 • Arbetat med känsligt data (kryptering, loggning, autentisering och auktorisering)
 • Erfarenheter av arbeta i flera machine learning bibliotek t.ex. Tensorflow, Keras

Vem är du?

Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat och även om du är öppen för att ta hjälp av andras idéer tar du själv ett personligt ansvar för leveranser och planer.

Du har ett starkt leveransfokus och kan koppla verksamhetsbehov till data och analys.

Du är nyfiken, noggrann och strukturerad. Dina leveranser håller hög kvalité.

Du har Civilingenjörsexamen eller högskoleexamen (T.ex. inom Datateknik, datavetenskap matematik, tillämpad statistik, teknisk fysik) eller motsvarande.

Sist men inte minst så har du tidigare erfarenheter av komplexa leveranser och tycker om när det händer saker.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är till Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna Strand.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Läs mer om vår organisation, vårt uppdrag, vår vision och vår värdegrund på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienummer Af-2019/0032 1421 senast 2019-09-03. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Urval kan ske löpande så sänd in din ansökan direkt! Vi kan anställa en eller flera med denna annons.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0032 1421
Kontakt
 • Clas-Fredric Lund, Sektionschef, 0104865480
 • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner, 0104871089
Facklig företrädare
 • Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
 • Arne Lundström, ST, 010-486 66 98
 • Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35
Publicerat 2019-07-11
Sista ansökningsdag 2019-09-03

Terug naar vacatures