Arbetsförmedlingen, Avd Kommunikation, Enh Kund och myndighetskommunikation

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Sektionens uppdrag

Nu söker vi dig som gillar att jobba i en central roll när det händer mycket och i samarbete med andra. Du tar stort eget ansvar och kan hantera strategiska och komplexa frågor med stor vikt för samhället och med många intressenter. Arbetet är omväxlande och kräver flexibilitet, samt ett ledarskap med integritet. Sektionen ansvarar för den myndighetsövergripande kommunikationen när det gäller ledning och styrning, samhällskommunikation samt myndighetens varumärke.

Sektionen Myndighets- och ledningskommunikation är en del av Enheten Kund- och myndighetskommunikation som ingår i Kommunikationsavdelningen på Arbetsförmedlingen. Totalt jobbar ca 30 personer på enheten och den nyinrättade sektionen består av 15 personer. Vi söker nu en sektionschef som vill utveckla arbetet tillsammans med enhetschefen.

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär att strategiskt och i vardagen leda sektionen med verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta tillsammans med Arbetsförmedlingens ledning. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Du samarbetar inom och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

 Grundläggande kvalifikationskrav

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (chefsroll, projekt-/uppdragsledare, gruppledare) minst 2 år inom Arbetsförmedlingen eller Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhets- och personalansvar från annan rikstäckande organisation minst 3 år
 • Universitets-/högskoleutbildning om minst 180 hp (alt. 120 p enligt tidigare system) med inriktning på kommunikation eller motsvarande kunskaper
 • Minst 5 års aktuell erfarenhet av att driva strategiska uppdrag på ledningsnivå med fokus på varumärkes-, lednings- och/eller samhällskommunikation.
 • Erfarenhet av att leda och fördela arbetet i en grupp av kommunikativa specialister
 • Flerårig erfarenhet av arbete på myndighet eller annan politiskt styrd organisation
 • Goda kunskaper om arbetsmarknadsfrågor och det arbetsmarknadspolitiska uppdraget


Övriga meriter

 • Erfarenhet av kriskommunikation
 • Erfarenhet av ledningsstöd i kommunikationsfrågor
 • Förmåga till administrativ struktur och ordning
 • Duktig skribent med mycket god kommunikativ förmåga

Utöver dessa kvalifikationer sätter vi stort värde på personliga egenskaper och din förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

•    Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
•    Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
•    Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

•    Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
•    Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
•    Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-12-01. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0118 1360
Kontakt
 • Björn Brandell, Enhetschef, 0104870979
 • Albin Hortell, Rekryteringspartner, albin.hortell@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Mikael Listh, SEKO, 010-4866564
 • Marianne Ek, Saco-S, 010-4862440
 • Per Samuelsson, ST, 010-4869234
Publicerat 2023-11-17
Sista ansökningsdag 2023-12-01

Tillbaka till lediga jobb