Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Gem Basplattformar

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Beskrivning

Arbetsförmedlingen IT genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsresa där både IT-arkitekturen och IT-organisationen moderniseras i grunden – och allt i rasande fart. Hela Arbetsförmedlingen befinner sig dessutom i full transformation i form av en 6-årig plan med Målbild 2021 som en viktig milstolpe för den förnyade expertmyndigheten för Sveriges arbetsmarknad. I Målbild 2021 kommer Arbetsförmedlingen leverera tjänster på helt andra sätt – med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

Nu söker vi en engagerad ledare som har tidigare erfarenheter inom dataområdet och som vill vara med och driva utvecklingen av ökat informationsutbyte både internt inom myndigheten, men även med andra myndigheter och privata företag genom arbete med öppna APIer och annan modern delning av information.

Vilka är vi?

Den nya Enheten Öppen Data ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av befintliga plattformar inom systemintegration, informationssamverkan med andra myndigheter och privata aktörer, samt plattformar inom testområdet. Utöver detta förväntas Enheten driva utvecklingen av utökad datafångst via etablering av fler externa datakällor och samtidigt öppna upp för mer delning och tillgängliggörande av myndighetens egna data, både för privata aktörer, andra myndigheter, media, politiska beslutsfattare och medborgare.

Enheten Öppen Data ingår som en av tre enheter i den nyetablerade Avdelningen Data Science och Digitala Plattformar inom AF IT, och inom enheten finns det för närvarande tre etablerade Sektioner:

  • Sektionen Informationssamverkan
  • Sektionen Integration
  • Sektionen Testplattformar

Ditt uppdrag

I rollen som Enhetschef för den nya Enheten Öppen Data ingår inte bara leverans-, budget- och personalansvar för alla initiativ och aktiviteter som enhetens cirka 40 medarbetare och konsulter arbetar med, utan även att tillsammans med myndighetens Chief Data Officer (CDO) ta fram visioner och strategier för hur Produktområdet Data Management bör vidareutvecklas med hänseende till öppen data och extern data.

Enhetschefen kommer även ingå i Ledningsgruppen för Avdelningen Data Science och Digitala Plattformar som leder verksamhetsutvecklingen för hela avdelningen.

Vem är du?

Du har modern och relevant kompetens inom IT och erfarenhet från att någon gång under de senaste 5 åren ha lett IT leveranser, antingen i form av traditionell IT projekt-/programledning eller i roller som linjechef inom IT.

Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat och även om du är öppen för att ta hjälp av andras idéer är du samtidigt själv analytisk och tycker om att ta personligt ansvar för leveranser och planer.

Du har högskoleexamen (eller likvärdig akademisk erfarenhet) och sist men absolut inte minst så gillar du och har på något sätt arbetat med förändringsarbete och komplexa leveranser under de senaste 5 åren. Du behöver tycka om att ha många bollar i luften.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i vårt nybyggda huvudkontor i Solna Strand, där vi flyttar in i slutet av augusti 2019.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarenummer Af-2019/0029 0283 senast 2019-09-01. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Besvara frågorna om din utbildning och arbetslivserfarenhet samt bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0029 0283
Kontakt
  • Peeder Salenvall, HR-partner, 0104888321
  • Johan Gabrielsson, 0104860602
Facklig företrädare
  • Arne Lundström, OFR/ST, 010-486 66 98
  • Andreas Deniz, Saco-S, 010-486 21 98
  • Ulf Törnkvist, Seko, 010-487 04 46
Publicerat 2019-08-21
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tilbake til ledige stillinger