Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Fördjupad Service

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Kom och var med och bidra till myndighetssveriges häftigaste digitala transformation!

Vi är mitt i ett omfattande förnyelsearbete som kommer att pågå till 2021, där IT och digitalisering är mycket centralt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Förnyelseresan innebär en stor förflyttning i vilka tjänster vi levererar och på vilket sätt. En framgångsfaktor för detta är att IT-verksamheten bedrivs med stort fokus på användarens behov och upplevelse.

 

Vilka är vi

På sektionen Testplattformar bistår vi den övriga IT-verksamheten med expertkunskap och tjänster inom test och kvalitetssäkring, däribland Test Data Management (TDM).

Vi har behov av att vidareutveckla vår testdataplattform för en mer effektiv hantering för framtagning, laddning och förvaltning av testdata till våra testmiljöer. Vi arbetar i ett komplext it-landskap där testdata behöver vara sammanhängande mellan flera system. Utöver att effektivt supporta kontinuerliga it-leveranser ska hanteringen av testdata även minimera risker för överträdelser av policys och legala krav.

I rollen kommer du att vara en del av ett team som jobbar med att förnya vår testdataplattform för att kunna erbjuda testdata ”on demand” till våra utvecklingsteam.

För att på bästa sätt tillgodose behoven av testdata för olika ändamål arbetar vi med såväl avidentifiering och generering som Service Virtualization för simulering av olika systemberoenden. Arbetet ställer stora krav på din förmåga att tänka nytt och se möjligheter i nya tekniska lösningar och metoder.

Vem söker vi

Arbetet innebär täta kontakter med våra utvecklingsteam men även andra partners såsom it- säk och jurister vilket ställer höga krav på kommunikation och förmåga till samarbete.

Arbetsförmedlingen går mot agil utveckling med kontinuerliga leveranser. Din erfarenhet, kompetens och drivkraft blir därför viktiga för det fortsatta arbetet med att bygga framtidens TDM lösning som möjliggör högre leveranstakt. Du tillhör ett team som arbetar med TDM men känner dig trygg i att knyta kontakter, agera utifrån egna kunskaper och själv driva arbetet framåt.

Kvalifikationer

För att passa in i den profil som vi söker har du följande bakgrund och kompetenser:

  • Högskoleexamen med datainriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt inom relevant område
  • Flerårig och färsk erfarenhet (ej äldre än 2 år) av arbete som utvecklare, teknisk testare eller annan roll där du skrivit och underhållit kod i något objektorienterat programmeringsspråk.
  • God förståelse för agilt test och utvecklingsarbete

 

Det är meriterande om du har förmågan att automatisera leveransflöden i testdatahanteringen och har kunskaper i något skript språk. Har du dessutom goda databaskunskaper och kanske erfarenhet av att arbeta med containerteknik kan du absolut vara den vi söker!

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder dig en stor och härlig arbetsmiljö med trevliga kollegor och stort utrymme för egen utveckling. Vi tror att du trivs med varierande arbetsuppgifter och har en förmåga att lösa problem som uppstår på ett organiserat och strukturerat sätt. Du är ansvarstagande, ambitiös och kreativ och inser vikten av att sätta kunden/användarens behov främst och kan realisera det i ditt dagliga arbete. Du gillar att utbyta kunskaper och erfarenheter med andra och ser det som självklart att ta del av ny teknik och metodutveckling genom omvärldsbevakning.

Övrigt

Anställning tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Stockholm.
Vi tillämpar provanställning om redan inte är anställd på myndigheten.

Läs mer om Arbetsförmedlingen: https://arbetsformedlingen.se/om-oss/var-verksamhet

Ansök med CV och brev märkt med diarienummer Af-2019/0032 4076 senast den 6 september 2019. Urval sker löpande så var gärna snabb med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0032 4076
Kontakt
  • Jonas Åkerstedt, Sektionschef, 010-486 41 53
  • Ivana Boban Jagodic, 010-487 10 89
Facklig företrädare
  • Arne Lundström, ST, 010-486 66 98
  • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
  • Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
Publicerat 2019-07-15
Sista ansökningsdag 2019-09-06

Tilbake til ledige stillinger