Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsförmedlingen genomför för närvarande ett viktigt och omfattande förändringsarbete. Vårt mål är högt satt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. 

Arbetsförmedlingen bedriver en för medborgarna viktig verksamhet på uppdrag från riksdag och regering. Det huvudsakliga syftet med Arbetsförmedlingens verksamhet är att effektivt sammanföra dem som söker arbete med dem som söker arbetskraft. Våra kunder ska alltid känna sig trygga med Arbetsförmedlingen och det ska finnas ett ömsesidigt förtroende mellan oss och våra kunder.

För att åstadkomma detta ska Arbetsförmedlingens verksamhet kunna utföras utan störningar och i de fall störningar uppkommer ska dessa kunna hanteras. För detta behövs ett avvägt och ändamålsenligt skydd för våra medarbetare, vår information, vår utrustning och för våra lokaler. Hos oss får du arbeta med strategiska säkerhetsfrågor i en spännande och utvecklande miljö.

Säkerhetsenheten på Arbetsförmedlingen ansvarar övergripande för myndighetens säkerhet och verksamhetsskydd. Vi är inne i ett stort förändringsarbete där en av utmaningarna är att etablera en säkerhetskultur som kan hantera kreativitet, snabbhet och flexibilitet i utvecklingen.

Ditt uppdrag
Du har personalansvar och ingår i enhetens ledningsgrupp och ansvarar för att driva, utveckla och följa upp sektionens arbete. Sektionens ansvarsområde innefattar att utveckla, leda, styra, och följa upp områdena informationssäkerhet, säkerhetsskydd, signalskydd och fysisk säkerhet. I området ingår även ett ansvar att utforma och samordna arbetet med myndighetens risk- och sårbarhetsanalys (RSA) samt att leda myndighetens arbete med kontinuitetshantering. Sektionschefen stöttar Arbetsförmedlingens säkerhets- och säkerhetsskyddschef i sin roll samt ska kunna ersätta denne vid behov och måste därför ha hög kompetens inom informationssäkerhet och säkerhetsskydd.  

Kvalifikationer

  • Minst 3 års aktuell chefserfarenhet med dokumenterat goda resultat
  • Minst 3 års erfarenhet från att utveckla och implementera processer inom säkerhetsområdet
  • Högskoleutbildning med inriktning säkerhet eller annan utbildning inom säkerhetsområdet i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Minst 3 års erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning
  • God kännedom om författningar, föreskrifter och standarder för informationssäkerhetsområdet
  • God kännedom om regelverket kring säkerhetsskydd

Meriterande med erfarenheter av att samverka med statliga myndigheter och annan offentlig förvaltning, att ha verkat i organisationer som genomfört digitaliseringstransformation samt att leda team i förändring.

Dina egenskaper
Som person har du hög integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Du har goda ledaregenskaper och har lätt för att skapa engagemang och delaktighet. Du behöver vara strukturerad, tydlig och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att samverka med andra internt och externt samt att hantera komplexa situationer och verka för att hitta lösningar som förenar olika intressen. I rollen krävs att du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift, där du på ett tydligt och otvunget sätt kan förmedla ditt budskap.

Relationen till olika intressenter bygger på bemötande och tillit och därför kommer stor vikt att läggas på dina personliga egenskaper. Din förmåga att skapa förtroendefulla relationer, såväl till chefer och medarbetare inom Säkerhetsenheten som till våra olika samverkanspartners inom Arbetsförmedlingen är viktig för oss. Du ser även din roll i att möjliggöra förändring och förståelse för myndighetens vilja att driva verksamheten framåt i en hög takt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Anställningen är tillsvidare med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i Arbetsförmedlingens nybyggda huvudkontor i Solna strand.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-09-18.

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Kontaktpersoner

Säkerhetschef, Robert Hansson, 010-486 39 65

HR-partner, Marianne Wimmerström, 010-488 91 10

 

Fackliga representanter

ST - Per Samuelsson, 010-486 92 34

SACO – Andreas Deniz, 010-486 21 98

SEKO – Carola Persson, 010-486 85 11

Antal lediga befattningar 1
Referensnummer Af-2019/0035 1379
Publicerat 2019-08-14
Sista ansökningsdag 2019-09-18

Tilbake til ledige stillinger