Arbetsförmedlingen, Ekonomiavdelningen

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Ekonomiavdelningen

På Ekonomiavdelningen arbetar cirka 330 medarbetare på fyra enheter och två staber som ansvarar för myndighetens ekonomistyrning, redovisning, reskontra och betalflöden samt delar av myndighetens arbete för att motverka felaktiga utbetalningar, bidragsbrott och bedrägerier. Det innebär att avdelningen har en viktig roll i att säkerställa att myndighetens medel används på ett effektivt och ändamålsenligt sätt.

Nu söker vi en verksamhetssamordnare till ekonomiavdelningen stab. Staben har ansvar att styra, leda, samordna och följa upp verksamheten.

Beskrivning av tjänsten

Verksamhetssamordnarens primära uppgift är att vara ett kvalificerat stöd till ekonomidirektören i arbetet med att styra, leda, samordna och följa upp avdelningens verksamhet och ekonomi, både ur ett strategiskt och operativt perspektiv. Som verksamhetssamordnare arbetar du också med att bereda ärenden och ta fram beslutsunderlag, skriva remissvar och rapporter samt genomföra kvalificerade utredningsuppdrag.

Som verksamhetssamordnare har du god analytisk och strategisk förmåga, är van att arbeta mål- och resultatorienterat samt tar initiativ och slutför det du påbörjat. Du har mycket god förmåga att bygga relationer inom organisationen så väl som med externa samarbetspartners.

Grundläggande krav

 • Universitets-/högskoleutbildning om minst 180 hp inom statsvetenskap, ekonomi, organisation eller ledarskap, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Goda kunskaper och erfarenhet av arbete i en roll som verksamhetssamordnare eller dokumenterat goda kunskaper om/av organisation, samordning, analyser, uppföljning och ekonomi- och verksamhetsstyrning.
 • Flerårig erfarenhet av arbete inom myndighet eller annan offentlig verksamhet.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. 

Meriterande

 • Erfarenhet av utredningsarbete och projektledning.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och att utveckla verksamhetslogik mot en mer digitaliserad organisation.
 • Erfarenhet av att hålla presentationer, leda arbetsmöten, workshops och liknande mötesformer.
 • God kunskap om den statliga arbetsmarknadspolitiken och Arbetsförmedlingens verksamhet på olika nivåer. 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-26. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer och se en film om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0089 5094
Kontakt
 • Imran Rahman, Rekryterande chef, imran.rahman@arbetsformedlingen.se
 • Eliza Orpus, Rekryteringspartner, eliza.orpus@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-4870446
 • Andreas Deniz/Patrik Sundvall Saco-s, 010-4862198/010-4866645
 • Peter Eriksson, ST, 010-4868441
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb