Arbetsförmedlingen, VO IT, Avdelningen Data och styrning

Sektionens uppdrag

Sektionen ansvarar för att möjliggöra effektiv mjukvaruutveckling på Arbetsförmedlingen genom att erbjuda en modern utvecklings- och driftsplattform baserad på containerteknik. Vidare ansvarar sektionen för flertalet utvecklingsverktyg inklusive att dessa är säkra att använda och ger en bra utvecklarupplevelse.

Vi transformerar Arbetsförmedlingens mjukvaruutvecklingsverksamhet in i framtiden, där CI/CD och DevOps är förmågor som våra 50-talet produktutvecklingsteam behöver bemästra.

Sektionens it-leverans är paketerad i en produkt som heter just CI/CD DevOps och vi ser oss som en teknisk förändringsledare i Arbetsförmedlingens digitala transformation.

Produkten CI/CD DevOps ingår tillsammans med produkterna Testplattformar, Designsystem och Agilt verktygsstöd i nybildade produktområdet Agile & DevOps Enablement som leds av en produktområdesansvarig och områdesarkitekt.

Vårt erbjudande

Som produktansvarig för CI/CD DevOps har ansvar för produktens hela leverans inklusive drift, utveckling och livscykelhantering. Du ansvarar för att sätta vision, målbild och strategi i linje med övergripande strategier och styrande dokument. Du ansvarar för att identifiera utmaningar, bedriva förbättringsarbete och samplanera med andra produkter. Du ansvarar för att incidenthanteringen fungerar och hanterar eskaleringar vid behov. Du säkerställer säkerhetsarbetet och upprättar kontinuitetsplaner. Du paketerar förmågor och erbjudanden ut mot användarna samt driver införanden och utövar förändringsledning med fokus på verksamhetsnytta och utvecklarupplevelse.

Du har ett tätt samarbete med sektionschefen som har det formella leverans-, budget- och personalansvaret. Du har ett tätt samarbete med produktägaren och infrastrukturarkitekter som arbetar operativ i CI/CD DevOps-teamet med tekniken och stödet till användarna.
Tillsammans med sektionschefen, produktområdesansvarig, områdesarkitekt och andra produktansvariga, analyserar du och beslutar i frågor kring roadmap, SLA, fördelning av budget, leverantörer och teknikval med mera.

Du har en viktig roll i att stödja och inspirera andra i organisationen att ta steg i DevOps-transformationen. Du behöver fungera i en agil miljö där alla svar ännu inte finns, kunna bygga ditt nätverk och proaktivt arbeta tillsammans med kollegor likväl som med externa leverantörer. Du förstår var verksamheten befinner sig och väljer stegen som ger mest effekt.

Vi erbjuder utbildning i ledarskap och annan utbildning i enlighet med din utvecklingsplan, förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag.

Kvalifikationskrav

 • Högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis systemvetenskap, management, civilingenjör, ekonomi, marknadsföring eller arbetslivserfarenhet som motsvarar utbildning
 • Erfarenhet av ledande roll inom en IT-verksamhet
 • Erfarenhet av agilt utvecklingsarbete
 • Erfarenhet av att driva digital verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av arbete i en stor och komplex IT-organisation
 • God förmåga att analysera, processa och sortera information
 • Erfarenhet att av att arbeta med användarfokus
 • God kommunikationsförmåga
 • Erfarenhet av produktstyrning
 • Kunskap om portföljstyrning
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska (non-Swedish speakers will not be considered) 

Meriterande kvalifikationskrav

 • Certifiering inom Product management

Utöver ovan kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med
Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vem är du

Som person är du engagerad, drivande och systematisk. Du har ett agilt mindset och en god kommunikativ förmåga. Du har en strategisk förmåga och kan strukturerat analysera olika lösningsalternativ. Du är ansvarstagande, kan hantera motgångar med fortsatt fokus på vision och strategi. Du är lyhörd, har lätt för att skapa förtroende, är prestigelös och firar framgångar tillsammans.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Om tjänsten

Tjänsten är tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse som inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort är Solna med möjlighet till visst distansarbete.

Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och våra IT-uppdrag på https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss/jobba-med-it-hos-arbetsformedlingen

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-02.

När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor. 

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0090 4375
Kontakt
 • Joel Rydström, rekryteringspartner, joel.rydstrom@arbetsformedlingen.se
 • Lotta Råberg, sektionschef, lotta.raberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Andreas Deniz, SACO, 0104862198
 • Carin Carlberg Berglund, ST, 010-4876223
 • Mats Lundström, Seko, 010-4866735
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb