Arbetsförmedlingen, Avdelningen Personligt distansmöte

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Är du en ledare som drivs av att åstadkomma resultat? Leder du genom att skapa engagemang med utgångspunkt i kundbehov? Vill du göra skillnad i en viktig samhällsfråga? Och framför allt, triggas du av att leda och skapa resultat i förändringstider? Då kan du vara den vi söker.

Enhetens uppdrag

På Arbetsförmedlingen möter vi våra kunder digitalt i första hand. När kunderna behöver ytterligare stöd finns Personligt distansmöte (PDM), och här utvecklar vi moderna och effektiva kundmöten med syftet att ge arbetssökande och arbetsgivare värdeskapande, enhetligt och kvalificerat stöd för att hitta sin nästa sysselsättning eller sin nästa medarbetare. Vi är cirka 1800 medarbetare på 17 orter runt om i landet som erbjuder personlig service via telefon, chatt, e-post, videosamtal och i sociala medier.

Vi söker nu en vikarierande enhetschef för enheten PDM Östersund, Sundsvall och Söderhamn som består av cirka 200 medarbetare.

Enhetschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som enhetschef är det övergripande verksamhets-, budget- och personalansvaret. Du ansvarar för att enhetens resultat motsvarar fastställda mål. 

Du ingår i avdelningschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med avdelningschefen och de andra enhetschefer att ansvara för hela avdelningens resultat och utveckling.

Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen avdelning och i god samverkan med fackliga parter. Som Enhetschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Vi söker dig som är kundfokuserad och som stimuleras av att arbeta i en komplex och föränderlig verksamhet.

 • Du skapar engagemang i din enhet genom inspiration, dialog, delaktighet och eget ansvarstagande.
 • Du stimuleras av att coacha och skapa förutsättningar för dina chefer att utöva ett nära och resultatorienterat ledarskap.
 • Du har starkt resultatfokus.
 • Du är affärsmässig, professionell och inger förtroende.
 • Du har kommunikativ förmåga att beskriva uppdraget och målbilden, vart vi ska, vad vi behöver göra och varför det är viktigt.
 • Du är samhällsintresserad och kan sätta in verksamheten i ett större perspektiv.

Grundläggande kvalifikationskrav

Minst ett års aktuell erfarenhet av:

 • Chefskap med verksamhets- och personalansvar inom Arbetsförmedlingens verksamhet 

Eller

 • Chefskap på motsvarande nivå med verksamhets- och personalansvar från annan organisation

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av att arbeta som ledare inom Personligt Distansmöte

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid från och med 2024-01-01 till och med 2024-12-31.

Placeringsorten är Östersund, Sundsvall eller Söderhamn enligt överenskommelse. 

Vi satsar på dig som anställd och erbjuder kompetensutveckling, friskvårdstimme, lärandetimme, föräldralön som ett exempel ur det statliga erbjudandet. 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-24.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Östersund, Sundsvall eller Söderhamn.
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0114 4021
Kontakt
 • Joel Rydström, rekryteringspartner , joel.rydstrom@arbetsformedlingen.se
 • Helena Stein, avdelningschef, 010-4863732
Facklig företrädare
 • Monica Mörtzell, ST, 010-4872902
 • Björn Knutsson, Saco-S, 0771-508508
 • Stefan Fahlqvist, Seko, 0771-416416
Publicerat 2023-11-10
Sista ansökningsdag 2023-11-24

Tillbaka till lediga jobb