Arbetsförmedlingen Rättsavdelningen, Enheten Avtal, it och förvaltningsrätt

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt.

Vill du bli en av oss? Enheten Avtal It Förvaltningsrätt på Rättsavdelningen söker en kompetent och erfaren förvaltningsrättsjurist med erfarenhet av arbete med offentlighet och sekretess.

Enhetens uppdrag

Rättsavdelningen ansvarar för att myndigheten har en sammanhållen rättslig styrning och för att skapa förutsättningar för rättslig kvalitet på alla nivåer i myndigheten. Det genom att ge rättsligt stöd och sakkunskap till övriga funktioner i verksamheten och att fastställa gränserna för en regels tillämpningsområde. Rättsavdelningen har tre juridikenheter med ansvar för olika sakområden. Enheten Avtal, It och Förvaltningsrätt arbetar inom de rättsliga områdena avtalsrätt och upphandlingsjuridik, IT-rätt och dataskydd samt förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess.  

Ditt uppdrag

Rollen som verksjurist på Rättsavdelningen ställer krav på att du har god problemlösnings-förmåga och att du självständigt kan göra rättsliga tolkningar och bedömningar inom myndighetens verksamhetsområde. Du arbetar både på egen hand och tillsammans med andra jurister, andra personalkategorier och professioner. I arbetet ingår ett nära samarbete med övriga avdelningar inom Arbetsförmedlingen. Just nu tar myndigheten stora utvecklingskliv vilket innebär att rättsavdelningens kompetens är efterfrågad och utvecklingsarbete ingår i rollen och att du ser förändring som en naturlig del av ditt arbete.

För att trivas hos oss samt att lyckas i rollen är det viktigt att du kan arbeta i ett högt tempo och är prestigelös och lösningsinriktad och har förmåga att ställa om till nya situationer då vi är en verksamhet under stark utveckling och i förändring.

Som person är du kommunikativ, analytisk och lösningsfokuserad. Du ser och hittar möjliga lösningar på juridiska utmaningar. Du är genuint nyfiken vad som driver verksamheten framåt och hur vi bäst genererar nytta för samhället. Du är pedagogisk, tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och du inspirerar till engagemang och ansvarstagande.

Det är också viktigt att du förstår och kan förmedla vikten av de juridiska bedömningar och ställningstaganden som måste göras som jurist på Rättsavdelningen.

Enheten företräder myndigheten i såväl allmän som förvaltningsdomstol, svarar på remisser, tar fram och granskar styrande och vägledande dokument, rättsliga ställningstaganden och föreskrifter samt lämnar synpunkter på författningsförslag.

Vi söker nu flera kompetenta och erfarna verksjurister inom enhetens olika rättsområden som vill vara med och bidra till genomförandet av vårt uppdrag.

Grundläggande krav för tjänsten

 • Juristexamen (motsvarande jur.kand.)
 • Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, varav minst ett år i offentlig verksamhet
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt 

Övriga meriter för tjänsten

 • Genomförd notarietjänstgöring
 • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt utredningsarbete
 • Erfarenhet av arbete med myndighetsjuridik
 • Erfarenhet av arbete med föreskrifter och författningsarbete
 • Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling hos myndighet  

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet för rollen

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placering är på huvudkontoret i Solna Strand.

Vi sitter i moderna lokaler där vi tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Dessutom finns möjlighet till överenskommelse om distansarbete viss del av arbetstiden. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-04-14. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer och se en film om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2024/0033 3015
Kontakt
 • Gunilla Åberg Ekstedt, Enhetschef, gunilla.aberg-ekstedt@arbetsformedlingen.se
 • Gabriella Bagiaras, Rekryteringspartner, gabriella.bagiaras@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Patrik Eklund, Seko , 010-4862432
 • Bernth Hultman, ST , 010-4864489
 • Kicki Larsson, Saco-S , 010-4860581
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb