Arbetsförmedlingen, Enheten Redovisning och Rapportering

Enhetens uppdrag

Enheten redovisning och rapportering ansvarar för myndighetens redovisningsplan, ekonomiska redovisning och rapportering, inklusive ekonomistöd till myndighetens EU- och Globaliseringsprojekt. I ansvarsområdet ingår också utbetalning av statsbidrag till arbetslöshetskassorna och samtliga utbetalningar till arbetsgivare, enskilda, anställda och leverantörer, inklusive ekonomistöd och att kvalitetssäkra utbetalningar till leverantörer av matchningstjänster.

Beskrivning av tjänsten och arbetsuppgifter 

Vi söker dig som har förmåga till helhetssyn, ett driv för förbättringsarbete och vill bli en av myndighetens ekonomistrateger. Som ekonomistrateg driver du kvalificerade ekonomifrågor inom statlig redovisning, styrning och finansiering samt säkerställer god intern styrning och kontroll.

Den pågående digitaliseringen hos oss på myndigheten gör att intern styrning och kontroll blir allt viktigare i vårt dagliga arbete. Vi driver flera digitaliseringsprojekt och har höga volymer av transaktioner vilket gör att vi behöver utveckla våra arbetsmetoder inom intern styrning och kontroll så den matchar digitaliseringen.

Du förväntas kontinuerligt utvärdera nuläge, föreslå åtgärder för att öka effektiviteten inom processer, riskhantering och intern styrning och kontroll vilket bidrar till att vi uppnår våra mål effektivt och att resultaten därmed ökar. Du förväntas bidra till regelefterlevnad inom ekonomiområdet för myndigheten och ger ledningen trygghet i god kontroll inom redovisningsverksamheten.

Utöver detta så kommer du att leda projekt och utvecklingsarbeten inom området, delta i arbetet med årsredovisningen på ekonomiavdelningen samt bidra till att gällande regler, policyn och riktlinjer inom ekonomiområdet implementeras, efterlevs och följs upp.

Vi lägger stor vikt vid dina kunskaper och erfarenheter och värdesätter analytisk förmåga och förmåga att sätta ekonomifrågorna i sitt sammanhang. Arbetsuppgifterna kräver att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete och eftersom arbetet bygger mycket på dialog och samverkan är det viktigt att du har förmåga att bygga och upprätthålla goda professionella relationer.

Kvalifikationer

 • Kandidatexamen i ekonomi och inriktning redovisning
 • Flerårig erfarenhet från revisionsarbete
 • Flerårig erfarenhet av arbete med intern styrning och kontroll
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med breda och övergripande redovisningsfrågor på en strategisk nivå, gärna inom statlig myndighet
 • Erfarenhet från ekonomisystemet Raindance
 • Erfarenhet från Riksrevisionen

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap: 

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vi söker dig som:

Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samtidigt som du har förmåga att se frågor i ett större perspektiv. Du är strukturerad genom att du planerar, prioriterar och utvecklar mål utifrån uppdrag. Du är självgående och tar ansvar för uppgiften, samt strukturerar själv upp ditt angreppssätt och driver processer vidare. Vidare har du en helhetssyn vad gäller syfte och sammanhang.

Du har hög grad av personlig mognad med ett öppet sinne, är självgående och har lätt för att samarbeta med omgivningen, Du inger förtroende samt skapar och underhåller goda relationer. Du har en kommunikativ förmåga som anpassar och konkretiserar och kan förmedla budskap med en god pedagogisk förmåga.

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Stockholm eller Kristinehamn.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna eller Kristinehamn
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0010 0495
Kontakt
 • Imran Rahman, Sektionschef, imran.rahman@arbetsformedlingen.se
 • Moa Tångerby, Rekryteringspartner, moa.tangerby@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Ulrika Larsson, Saco-S, 0104886222
 • Elisabet Boijebrink, ST, 0104886150
 • Ulf Törnkvist, Seko, 0104870446
Publicerat 2023-02-02
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb