Arbetsförmedlingen, VO Lokal arbetsmarknad, Region mitt

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Enhetens uppdrag 

Enheten Värmland består av ca 180 medarbetare. Vi har kontor i Karlstad, Arvika, Torsby och Hagfors och arbetar med arbetssökande och arbetsgivare över hela länet.

Beskrivning av tjänsten

Arbetsterapeutens insatser på Arbetsförmedlingen genomförs huvudsakligen inom ramen för uppdraget med arbetslivsinriktad rehabilitering, vilket innebär att ta tillvara och utveckla den arbetssökandes resurser och kompetens. Syftet är att underlätta för den arbetssökande att finna, få, behålla eller återgå till en anställning.

I alla kontakter med kund, dvs arbetssökande och arbetsgivare, har du ett stödjande och vägledande förhållningssätt vilket kräver en god kommunikativ förmåga. Du bidrar till att utveckla den arbetssökandes kunskap om sina förutsättningar samt att stärka motivation och orientering mot arbete. Det sker genom samtal och aktivitetsbaserade utredningar, där bedömning görs av arbetsförmåga, behov av anpassning av arbets-/studiesituation samt vid behov utprovning av arbetshjälpmedel. Rollen innebär även mycket samverkan med andra instanser så som kommun och region. Dokumentation utgör ett viktigt och återkommande inslag i arbetsuppgifterna. Du måste kunna arbeta självständigt men även ha en god samarbetsförmåga.

I den framtida myndigheten kommer samarbetet med fristående aktörer vara centralt, detta kommer att ställa nya och förändrade krav på dig i din roll. Arbetsterapeuter kommer i större omfattning att nyttja sin kompetens för att föra deltagarens process framåt. Arbetsförmedlingen genomgår en digital utveckling som i alla delar genomsyrar vårt arbete, varför du har såväl vilja som förmåga att nyttja digitala verktyg.

Kvalifikationer

 • Socialstyrelsens legitimation gällande arbetsterapeut
 • B-körkort

Övriga meriter för tjänsten 

 • Dokumenterad erfarenhet av arbete som arbetsterapeut
 • Erfarenhet av aktivitetsbaserad utredning vid bedömning av arbetsförmåga
 • Erfarenhet och kunskap om bedömningsinstrumenten AWP/AWC, WEIS-S. DOA och MOHOST-S 
 • Erfarenhet av samverkan med fristående aktörer och andra myndigheter

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse med placeringsort Karlstad. Möjlighet till distansarbete i viss omfattning finns. Resor i tjänsten sker regelbundet.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-08.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se).

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0008 4919
Kontakt
 • Allexius Nikumaa Sundberg, Rekryteringspartner, allexius.nikumaa-sundberg@arbetsformedlingen.se
 • Björn Eriksson, Sektionschef, bjorn.e.eriksson@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Sanna Rudskog Skyman, ST, 0104882017
 • Björn Zetterlund, Saco, 0104871138
 • Carola Persson, Seko, 0104868511
Publicerat 2023-01-25
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb