Arbetsförmedlingen, Enheten Nyhetsdesk och mediacenter

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att jobba med pressfrågor eller dig som är journalist och som vill byta bana. På presstjänsten är du en av fem pressekreterare som tillsammans med presschefen hanterar myndighetens proaktiva och reaktiva mediearbete. Gemensamt ansvarar ni för pressjour och inkommande journalistförfrågningar enligt ett rullande schema och du är en del av myndighetens kriskommunikationsgrupp. Arbetsförmedlingen är en medietung myndighet med dagliga journalistkontakter där du löpande formulerar budskap, förbereder intervjuer och stöttar myndighetens medarbetare i deras mediekontakter. I en snabb och föränderlig in- och omvärld har du förmågan och intresset att självständigt hitta nyhetsvinklar och genom att du följer vad som händer inom vårt område, i myndigheten och i omvärlden, fångar du möjligheter att agera proaktivt. Vidare bevakar du, ihop med dina presskollegor, media och identifierar information som påverkar Arbetsförmedlingen och håller organisationen uppdaterad genom dagliga mediesammanställningar. I rollen planerar och genomför du pressaktiviteter, skriver pressmeddelanden, medietränar, svarar på insändare och debattartiklar i samarbete med verksamhetsansvariga och kommunikatörskollegor. Du gillar teamarbete och trivs lika bra med det minutoperativa som det mer långsiktiga och planerade mediearbetet.

Enheten Nyhetsdesk och Mediacenter

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med stort eget ansvar i att hantera frågor som väcker intresse i vår omvärld. Som pressekreterare är du placerad i händelsernas centrum på enheten Nyhetsdesk och mediacenter där det idag jobbar ett 20-tal medarbetare. Enheten samordnar myndighetens kommunikation i egna kanaler, sociala medier och medierelationer. Pressarbetet bedrivs i nära samarbete med såväl presskollegor som kommunikatörer och redaktörer för kommunikation i interna och externa kanaler.

Kvalifikationskrav

 • Universitets-/högskoleutbildning inom journalistik eller kommunikation om minst 180 hp (alt. 120 p enligt tidigare system) eller eftergymnasial utbildning som bedöms kvalificerad och likvärdig
 • Aktuell arbetserfarenhet av arbete med pressfrågor och/eller som journalist
 • Flerårig arbetserfarenhet av textproduktion för publicering

Övriga meriter

 • Erfarenhet av flerårigt arbete på en stor och komplex organisation
 • Erfarenhet av arbete på nyhetsredaktion
 • Erfarenhet av proaktivt mediearbete
 • Erfarenhet av ledningsstöd i kommunikationsfrågor

Utöver kvalifikationerna för tjänsten har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsterna är föräldravikariat under perioden mars/april 2024 till årsskiftet 2024/2025. Tjänsterna är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Solna.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-11-24.

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök”. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se).

Urvalstest kan förekomma i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0115 1073
Kontakt
 • Hans G. Larsson, Sektionschef, hans.larsson@arbetsformedlingen.se
 • Gabriela Plachecka, Rekryteringspartner, gabriela.plachecka@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Marianne Ek, Saco, 010-4862440
 • Per Samuelsson, ST, 010-4869234
 • Mikael Listh, Seko, 010-4866564
Publicerat 2023-11-13
Sista ansökningsdag 2023-11-24

Tillbaka till lediga jobb