Rättsavd, Rättsavdelningen, Avtal IT Förvaltningsrätt

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsförmedlingens uppdrag är under förändring. Ett arbete med ett nytt uppdrag och mot en ny myndighet har påbörjats. I detta arbete har Rättsavdelningen en mycket viktig roll. För ett par år sedan inledde vi ett omfattande förnyelsearbete med fokus på god förvaltning och digitalisering mot en modern myndighet. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet. Förnyelseresan innebär en stor förflyttning i vilka tjänster vi levererar och på vilket sätt. En framgångsfaktor för detta är att Rättsavdelningen tillsammans med övriga verksamheten driver ett utvecklingsarbete mot ökad digitalisering med fokus på gällande lagstiftning och god förvaltning inom myndighetens hela ansvarsområde. Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift.

Brinner du för rättssäkerhet och god förvaltning, är du erfaren jurist, utåtriktad, lösningsorienterad, driven och tycker att det är roligt med utmaningar och att samarbeta då är det dig vi söker. Var med och bidra i den fortsatta uppbyggnaden av Arbetsförmedlingens Rättsavdelning!

Arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter

Rättsavdelningens uppdrag är att ansvara för rättslig styrning, rättsligt stöd och regelefterlevnad och verksjurister söks till Enheten Avtals- It- och förvaltningsrätt. På enheten arbetar idag runt 15 verksjurister inom de juridiska områdena, bl.a. förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt och dataskydd, avtalsrätt och upphandlingsjuridik. Avdelningen företräder myndigheten i domstol, svarar på remisser, granskar styrande och stödjande dokument samt tar fram rättsliga ställningstaganden och föreskrifter samt förslag till lagtexter.

Vi söker nu erfarna verksjurister med kompetens inom våra sakområden, särskilt It-rätt och dataskydd, som vill vara med och bidra till genomförandet av vårt nya uppdrag. Genom ett proaktivt arbetssätt bidrar du till att säkerställa att god förvaltning genomsyrar myndigheten. Vi ska bidra till innovativa och pragmatiska rättssäkra lösningar inom ramen för god förvaltning som leder till verksamhetsnytta. I arbetet ingår att samarbeta nära med övriga avdelningar på Arbetsförmedlingen.

Rollen som verksjurist på Rättsavdelningen innebär ofta problemlösning och rättsliga bedömningar inom myndighetens verksamhetsområde. Du arbetar självständigt och tillsammans med andra jurister, andra personalkategorier och professioner. Hos oss får du möjlighet att påverka och ta stort ansvar.

Bakgrund och kompetenser

 • Juristexamen (tidigare jur.kand.)
 • Minst 3 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i offentlig verksamhet de senaste de senaste fem åren
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska såväl skriftligt som muntligt

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • juridiskt arbete i offentlig verksamhet inom ett eller flera av enhetens sakområden
 • notariemeritering
 • arbete med digitalisering arbete med verksamhetsutveckling

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du

 • har god analytisk förmåga och snabbt kan sätta dig in i och förstå verksamhetens olika utmaningar
 • är kundfokuserad och lösningsorienterad
 • har en god kommunikativ förmåga
 • har integritet samt förstår och kan förmedla vikten av de juridiska bedömningar och ställningstaganden som måste göras som jurist på Rättsavdelningen
 • är engagerad och uthållig samt har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt
 • tycker om att samarbeta har nära till skratt, och är prestigelös, samtidigt som du också kan vara självgående i din roll

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Anställningarna

Anställningarna gäller tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm, Solna. Arbetsförmedlingen tillämpar alltid 6 månaders provanställning.

I slutet av augusti 2019 kommer myndigheten flytta till nybyggda lokaler i Solna Strand där vi kommer att tillämpa ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 6 september 2019. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” nedan. Fyll i formuläret och besvara ett antal urvalsfrågor. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. 

Kontaktpersoner:

Gunilla Åberg Ekstedt, Enhetschef Avtal, IT och förhandlingsrätt

0104863274

Linda Lagerstrand, Rekryteringspartner

010-487 07 24 linda.lagerstrand@arbetsformedlingen.se

Lars Norlander, Saco-S

010-486 77 22

Bernt Hultman, ST

010-486 44 89

Carola Persson, Seko

010-486 85 11Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0036 3002
Publicerat 2019-08-21
Sista ansökningsdag 2019-09-06

Wróć do ofert pracy