Arbetsförmedlingen, VO Lokal arbetsmarknad, Region mitt

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Vi söker nu både Arbetsförmedlare och Arbetsförmedlare med inriktning SIUS!

Beskrivning av tjänsten

I dina arbetsuppgifter som arbetsförmedlare likväl som arbetsförmedlare med SIUS-inriktning ingår att tillsammans med arbetssökande göra planeringar och överenskommelser för att gå vidare till arbete eller studier. Även beslutsfattande och administration är en stor del av arbetet, likväl att svara på frågor om det som rör arbetsmarknaden och att söka arbete.

Du är bra på att lyssna och prata med människor, ge god service och se möjligheter. Du kommer att tillämpa vårt regelverk vilket kräver att du snabbt kan ta till dig och förklara stora textmängder. Du är kommunikativ såväl muntligt som skriftligt och kan anpassa ditt språk till situation och kanal. Du arbetar utifrån vår värdegrund och har ett respektfullt och positivt bemötande. Du jobbar effektivt i system och är bra på att fatta beslut. Arbetet är kundintensivt, dynamiskt och kräver hög grad av flexibilitet. Du behöver därför vara effektiv, produktiv och kunna leverera enligt uppsatta mål och processer.

I din roll som arbetsförmedlare arbetar du utifrån uppdrag som snabbt kan förändras och utvecklas. Det är viktigt att du ser förändringar och nya förutsättningar som en möjlighet och vill ta en aktiv roll i verksamhetens utveckling. Den miljö du arbetar i är kundintensiv och ställer höga krav på service, tydlighet och förmåga att strukturera och prioritera. Arbetet kräver att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ utifrån givna ramar och regelverk. Att tolka och tillämpa regelverket samt informera om och följa upp på ett rättssäkert sätt är andra viktiga delar av arbetet. I arbetet ingår även att dokumentera och administrera i våra IT-system.

Du ställer dig bakom och arbetar utifrån Arbetsförmedlingens gemensamma värdegrund, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Som person trivs du med att entusiasmera andra och visa på möjligheter med digitala lösningar. Du tycker om att ha många kontaktytor, att jobba i team och att dela med dig av din kunskap till andra.

 

Arbetet som arbetsförmedlare med SIUS-inriktning

SIUS är en förkortning av det arbetsmarknadspolitiska programmet Särskilt Introduktions- och Uppföljningsstöd som syftar till att integrera personer med nedsatt arbetsförmåga i arbetslivet och ge förutsättningar för den arbetssökande att finna, få och behålla ett arbete. Utöver arbetsbeskrivningen för arbetsförmedlare innebär jobbet som arbetsförmedlare med SIUS-inriktning täta kontakter med både sökande och arbetsgivare för att matcha deras behov. Du ger stöd till den sökande likväl som arbetsgivaren i matchningen dess emellan och ger fortsättningsvis uppföljningsstöd under introduktionen på arbetsplatsen. Du etablerar och utvecklar företagskontakter och marknadsför Arbetsförmedlingens arbete för personer med funktionsnedsättning.

 

Tjänsten innefattar resor inom Uppsala län, samt till viss del även inom angränsande län.

 

Kvalifikationer

 • Högskoleutbildning om lägst 180 hp/120 p alternativt är du/har du varit anställd som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare
 • Minst två års sammanlagd arbetslivserfarenhet på minst 50 procent 
 • Mycket goda kunskaper att kommunicera på svenska i tal och skrift samt god läsförståelse
 • B-körkort

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering
 • Utbildning inom funktionsnedsättningar eller erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar

 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsorten är Uppsala. 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-28. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet samt betyg och intyg som styrker kraven för tjänsten.

När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor. För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den Rekryteringspartner som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

I denna rekrytering kommer språktest och urvalstest att förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0029 6519
Kontakt
 • Anna Svensson, Rekryterande chef, anna.x.svensson@arbetsformedlingen.se
 • Roger Håkansson, Rekryterande chef, roger.hakansson@arbetsformedlingen.se
 • Eliza Orpus, Rekryteringspartner, eliza.orpus@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Susanna Forsell, ST, 0104880329
 • Caroline Eklöf Fagerlund, SACO-s, 0104875250
 • Per Olof Olsson, Seko, 0771508508
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb