Arbetsförmedlingen,Ekonomiavdelningen, Enheten Redovisning och rapportering

Enhetens uppdrag

Drivs du av ett utvecklande ledarskap tillsammans med medarbetarna? Inser du vikten av strategi, planering och helhet men kan hantera att allt inte är på plats? Är du kommunikativ, mål- och resultatinriktad i kombination med varandra? Har du erfarenhet av att driva strategisk utveckling? Brinner du dessutom för medarbetarskap, samhällsfrågor och arbetsmarknadspolitik, då kan du vara den sektionschef vi nu söker till enheten Redovisning och rapportering på Arbetsförmedlingens Ekonomiavdelning.

Vi söker nu sektionschef till enheten Redovisning och rapportering. Du har personal-, budget- och verksamhetsansvar för 14 medarbetare.

Enheten ansvarar för myndighetens:

 • Redovisning
 • Finansiell återrapportering i årsredovisningen och till Ekonomistyrningsverket
 • Säkerställande av betalningar
 • Ekonomiska regelverk

Enheten verkar för att vara en ekonomifunktion i framkant, vilket innebär att vi driver och utvecklar en ekonomifunktion på en stor myndighet i förändring. Din sektion ingår i enheten Redovisning och rapportering, som övergripande ansvarar för kvalitet och effektivitet i myndighetens redovisning och ekonomiadministration. I enheten ingår fem sektioner.

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Sektionen är nyinrättad som en del i att stärka myndighetens redovisning. Vi når våra mål genom att vi alltid gör vårt bästa, och vi gör det tillsammans. Du kommer att vara en del av enhetens ledningsteam där alla tar ansvar både för sin egen del och för helheten.

Sektionen ansvarar för att säkerställa normering och efterlevnad av regelverk inom ekonomiområdet, samordna arbetet med myndighetens ekonomisystem Raindance samt har en samordnande funktion i arbetet med årsredovisningen och dess årliga granskning.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du verkar för en god arbetsmiljö och skapar förutsättningar för fortsatt utveckling av verksamhet och medarbetare genom ett coachande förhållningssätt och tillämpning av feedbackkultur. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter.

Kvalifikationskrav 

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom eller utom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Samt:

 • Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig för uppdraget
 • Flerårig erfarenhet av statlig redovisning
 • Förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av revisionsarbete
 • Erfarenhet av arbete med intern styrning och kontroll inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av ekonomisystemet Raindance

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom myndigheten.

Placeringsort: Solna

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Arbetsförmedlingen består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet, samt betyg/intyg som styrker kraven om utbildning och/eller arbetslivserfarenhet i din ansökan.-

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Urvalstest förekommer i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0081 9562
Kontakt
 • Imran Rahman, tf Enhetschef, 010–4876056
 • Joel Rydström, rekryteringspartner, joel.rydstrom@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Peter Eriksson, ST, 010-4868441
 • Patrik Sundvall, Saco-S, 010-4866645
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-4870446
Publicerat 2023-08-23
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb