Arbetsförmedlingen, VO Direkt, Avdelningen Personligt distansmöte

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?

Sektionens uppdrag

Vi söker dig som vill arbeta som sektionschef i Arvidsjaur inom VO Direkt Avdelningen Personligt Distansmöte (PDM).

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Genom attraktiva digitala tjänster, personlig service via telefon, chatt, video, mejl och i sociala medier gör vi det enkelt för arbetsgivare som vill rekrytera och för arbetssökande som söker arbete. Vårt arbete kännetecknas av ständig utveckling i en föränderlig miljö där vi skapar värde som ger kundnöjdhet. Målet är att ge rätt service, i rätt tid och i rätt kanal.

Arbetsförmedlingen Personligt Distansmöte finns på 17 orter runt om i landet, fördelat på 8 enheter.

Som sektionschef i enheten Göteborg Frölunda Arvidsjaur, kommer du ingå i enhetens ledningsgrupp där vi är 11 sektionschefer, 3 verksamhetssamordnare och en enhetschef och vi är fördelade på tre orter. I Arvidsjaur finns 3 av sektionerna. Du har personalansvar för din sektion men har även samledarskap med de övriga i ledningsgruppen för arbetsplatsen, enheten och verksamhetens uppdrag. Dina medarbetare arbetar med uppdrag utifrån kompetensstyrning och verksamhetens behov och arbetstiden planeras nationellt via schema med stort kundfokus.

Sektionschefens uppdrag och ansvar

Ditt uppdrag som sektionschef innebär verksamhets- och personalansvar. Du ansvarar för att sektionens resultat motsvarar fastställda mål och förväntningar.

Du som sektionschef har ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför din egen sektion och i god samverkan med fackliga parter. Du ingår i enhetschefens ledningsgrupp och kommer gemensamt med denna och de andra sektionscheferna att ansvara för hela enhetens resultat och utveckling. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Grundläggande kvalifikationskrav                                                                          

 • Aktuell erfarenhet av en ledande roll (sammanhängande uppdrag, projekt, arbetsgrupp) minst 6 månader inom Arbetsförmedlingens verksamhet.

Eller:

 • Genomfört Arbetsförmedlingens förberedande chefsprogram

Eller:

 • Aktuell erfarenhet av chefskap på motsvarande nivå med verksamhet- och personalansvar från annan organisation minst 1 år

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av ledande roll i verksamhet med kundkontakter som sker i moderna digitala kanaler
 • God erfarenhet av att leda och driva frågor framåt, åstadkomma goda resultat samt kunna se uppdraget ur ett helhetsperspektiv
 • Goda kunskaper om det arbetsmarknadspolitiska uppdraget
 • Erfarenhet av att leda medarbetare på distans
 • Erfarenhet av att leda i förändring, skapa strukturer och arbeta med delaktighet som främjar hög trivsel bland medarbetarna

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap.

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling


Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Arvidsjaur. 

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Möjlighet att arbeta på distans till viss del finns men man förväntas vara på placeringsorten, Arvidsjaur. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-28

Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer planeras att hållas v.42 fysiskt på kontoret i Arvidsjaur.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss. Urvalstest förekommer i vår rekryteringsprocess och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökningstiden gått ut.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Arvidsjaur
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0091 1482
Kontakt
 • Ulrika Jörkander, Enhetschef, ulrika.jorkander@arbetsformedlingen.se
 • Monicah Ngewih, Rekryteringspartner, monicah.ngewih@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Patricia Lundbäck, ST, 010-4872091
 • Liv Friberg, Saco-S, 077-1416416
 • Stefan Fahlqvist, Seko, 010-4860951
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-28

Tillbaka till lediga jobb