Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Digital arbetsplats

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på en framåtlutad myndighet som får människor och företag att växa! Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt.

Vill du bli en av oss?

Enhetens och sektionens uppdrag

Enheten Digital arbetsplats ansvarar bland annat för teknisk utveckling och förvaltning av klientplattformen, den tekniska användarutrustningen samt för att myndigheten har en modern, effektiv och användarvänlig samarbetsplattform som stöttar vårt hybrida arbetssätt.

Du kommer tillhöra sektionen Samarbetsverktyg där du har cirka 10 kollegor med blandade roller. Allt från It-tekniker, utvecklare, produktansvarig och produktägare. Sektionen Samarbetsverktyg moderniserar Arbetsförmedlingen inom digital kommunikation, information och samarbete, för medarbetare, kunder och externa partners. ​

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en medarbetare som huvudsakligen ska arbeta med drift och förvaltning av våra videomötestjänster. Du kommer jobba med till exempel patchning, konfigurering, kapacitetsplanering, QoS, problem-incidenthantering, automation och förbättring av funktionalitet, säkerhetsuppdateringar m.m. Då våra verktyg måste möta verksamhetens digitala behov är det även viktigt att du är öppen för att jobba flexibelt och med olika plattformar och verktyg samt med förflyttningar mellan olika plattformar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och vi hjälper varandra på ett prestigelöst sätt. Vår arbetskultur utgår från det agila arbetssättet och hämtar sin inspiration inom Scrum och SAFe.

Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar samt bidrar till att skapa säker och stabil drift. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Det finns även möjlighet att arbeta på distans.

Vi tror också att du har några års relevant arbetslivserfarenhet, är flexibel i ditt tankesätt, har lätt att samarbeta med andra och är villig att lära dig nya saker. Du har god vana att kommunicera tekniska frågor på ett begripligt sätt både till tekniker och människor utan djupare teknisk kunskap.

Grundläggande krav för tjänsten

 • Högskoleutbildning med datainriktning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Erfarenhet av drift och förvaltning av digitala videomötestjänster
 • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska både i tal och skrift 

Övriga meriter för tjänsten

 • Erfarenhet av arbete med installation och förvaltning av Skype for Business 2019 Server
 • Erfarenhet av SaaS-tjänster och molntjänster
 • Erfarenhet av incidenthantering, Microsoft On-Demand Assessments samt Microsoft Quality Assessments
 • Kunskaper inom PowerShell, SQL, operativsystem, PKI och SIP-protokollet samt webbserver IIS 

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Placeringsorten är Solna, Skövde, Östersund eller Härnösand.

I denna tjänst erbjuder vi möjlighet att arbeta på distans upp till 49 procent på årsbasis.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, möjlighet till flextid, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 kompetenta och engagerade medarbetare. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-15. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida Jobba hos oss - Arbetsförmedlingen 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna, Skövde, Östersund, Härnösand
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0091 7932
Kontakt
 • Mahlin Nyström-Ångman, Rekryteringspartner, mahlin.nystrom-angman@arbetsformedlingen.se
 • Lena Annevallsberg, Sektionschef, lena.annevallsberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Johan Thörn, ST, 010-4871585
 • Carl Lernberg, Saco-S , 010-4870700
 • Tobias Persson, Seko, 010-4880131
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb