Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Fristående aktörer

Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Vill du bli en av oss?

 

Vilka är vi

Arbetsförmedlingen är en myndighet i förändring. Vi erbjuder en snabbrörlig, rolig och inspirerande arbetsplats där vi utvecklar nya innovativa tjänster nära användarna. Vi arbetar i en agil kultur med inspiration från SAFe. Att tänka nytt och att snabbt omsätta det i vår verksamhet är viktigt för oss! Vi samarbetar tvärfunktionellt i allt vi gör och de flesta medarbetare arbetar i roller som är T-formade, vilket betyder att man har djup kompetens inom ett eller flera områden och är duktig inom sitt skrå.

Just nu söker vi en UX-ingenjör till Enheten Fristående aktörer. 

 

Vem söker vi

Trivs du med att arbeta i agila team och har erfarenhet av produktutveckling och vill utvecklas inom både design och frontend, Underbart! Vi har jobbet för dig.

Vi söker en UX-ingenjör som vill vara med och skapa Sveriges bästa produkter. Vi letar efter dig som brinner för sömlös design och vill realisera det genom kod. Du får kombinera UX och utveckling där du får omsätta dina tekniska kunskaper med design thinking och användarupplevelse. Du känner dig bekväm med att koda i frontend-ramverk där tillgänglighetsfrågor är en del att ditt DNA. Att arbeta i komplexa strukturer är något du tycker är roligt och dina erfarenheter gör att du känner dig trygg med att testa okonventionella och innovativa idéer. Du har förmågan att se helheten men kan fokusera på mindre beståndsdelar och detaljer. Om du tidigare har arbetat med testriven utveckling eller med containerplattformar är det ett plus.

 

Grundläggande krav för tjänsten

 • Relevant universitets- eller högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Minst 3 års aktuell erfarenhet av utveckling i Angular
 • Aktuell erfarenhet av Javascript, html, och css
 • Aktuell erfarenhet av UX- och UI-arbete: kundresor, krav, tillgänglighet (WCAG) och gränssnittsdesign, användartester
 • Aktuell erfarenhet av UI-kit, t.ex. Abstract
 • Aktuell erfarenhet av arbete i ett agilt team i en större organisation
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska (non-Swedish speakers will not be considered)

 

Övriga meriter för tjänsten

 • Aktuell erfarenhet och intresse för design och UI/UX
 • Aktuell erfarenhet av att arbeta i miljöer som Git, Bitbucket
 • Aktuell erfarenhet av Spring boot eller andra microservices
 • Aktuell erfarenhet av testautomation och verktyg inom testautomation
 • Erfarenhet av att arbeta på myndighet

 

Vi tror att du älskar produktutveckling och att du vill gå till botten med underliggande beteenden och drivkrafter som bidrar till användarupplevelsen. Vi tror att du är en relationsbyggare som bygger broar till olika avdelningar och produktområden.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarkriterier:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort på Arbetsförmedlingens huvudkontor med aktivitetsbaserade lokaler i Solna Strand.

Vi erbjuder förmånliga semesteravtal, friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats består av över 11 000 engagerade medarbetare. Möjlighet att jobba på distans till viss del finns. Genom att samarbeta och vara öppna för nya perspektiv utvecklas vi som individer och verksamhet. Tillsammans frigör vi möjligheter som får Sverige i arbete.

Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår webbplats https://arbetsformedlingen.se/om-oss

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-02-18. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

Intervjuer kan komma att ske löpande. Urvalstest kan förekomma och vi kommer ge dig mer information om processen via e-post efter ansökan.

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2023/0107 0267
Kontakt
 • Caroline De Geer, Sektionschef, 010-4861145
 • Ebba Hägglund, Rekryteringspartner, ebba.hagglund@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Veronica Noueched, ST, 010-4880173
 • Louiza Asoyan, Saco-S, 010-4884743
 • Ulf Törnkvist, Seko, 010-4870446
Publicerat 2023-10-24
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb