Avd IT, IT Avdelningen, Enheten IT Gem Basplattformar

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Beskrivning

Arbetsförmedlingen IT genomför för närvarande Sveriges mest spännande och mest omfattande förändringsresa där både IT-arkitekturen och IT-organisationen moderniseras i grunden – och allt i rasande fart. Hela Arbetsförmedlingen befinner sig dessutom i full transformation i form av en 6-årig plan med Målbild 2021 som en viktig milstolpe för den förnyade expertmyndigheten för Sveriges arbetsmarknad. I Målbild 2021 kommer Arbetsförmedlingen leverera tjänster på helt andra sätt – med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

Nu söker vi en engagerad ledare som har tidigare ledningserfarenheter inom IT och som vill vara med och etablera en ny Enhet med ett brett ansvarsområde som inkluderar allt ifrån möjliggörande utveckling inom webbupplevelse- och kommunikationsområdet till etableringen av ett Tekniklabb, etablering av en Containerplattform och vidareutveckling av vårt verktygsstöd för systemutveckling inom IT.

Vilka är vi

Den nya Enheten Upplevelse och Ny Teknik ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av befintliga plattformar inom områdena webbupplevelse, kommunikation, digital workplace, utvecklarstöd, dokumentdelning och Continuous Integration/Continuous Delivery (CI/CD). Utöver detta förväntas Enheten etablera ett Tekniklabb med uppgift att testa ut ny IT teknik såsom t ex Blockchain, Chatbots och Human-Computer interaction, men även annan IT teknik som vi ännu inte ens vet namnet på.

Enheten Upplevelse och Ny Teknik Data ingår som en av tre enheter i den nyetablerade Avdelningen Data Science och Digitala Plattformar inom AF IT, och inom enheten kommer det finnas tre Sektioner:

  • Sektionen Upplevelseplattformar
  • Sektionen Utvecklarplattformar
  • Sektionen Tekniklabb

Ditt uppdrag

I rollen som Enhetschef för den nya Enheten Upplevelse och Ny Teknik ingår inte bara leverans-, budget- och personalansvar för alla initiativ och aktiviteter som enhetens (på sikt) cirka 30-40 medarbetare och konsulter arbetar med, utan även ansvar för att vara starkt bidragande i hela Arbetsförmedlingens kulturella-, organisatoriska och operationella omställning till att gå från traditionell Arbetsförmedling till att bli en helt förnyad expertmyndighet inom Arbetsmarknadsområdet.

Enhetschefen kommer även ingå i Ledningsgruppen för Avdelningen Data Science och Digitala Plattformar som leder verksamhetsutvecklingen för hela avdelningen.

Vem är du?

Du har modern och relevant kompetens inom IT och erfarenhet från att någon gång under de senaste 5 åren ha lett IT leveranser, antingen i form av traditionell IT projekt-/programledning eller i roller som linjechef inom IT.

Du tycker om att samarbeta med andra för att nå gemensamma resultat och även om du är öppen för att ta hjälp av andras idéer är du samtidigt själv analytisk och tycker om att ta personligt ansvar för leveranser och planer.

Du har högskoleexamen (eller likvärdig akademisk erfarenhet) och sist men absolut inte minst så gillar du och har på något sätt arbetat med förändringsarbete och komplexa leveranser under de senaste 5 åren. Du behöver tycka om att ha många bollar i luften.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Övrigt

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i vårt nybyggda huvudkontor i Solna Strand, där vi flyttar in i slutet av augusti 2019.

Ansökan

Välkommen med din ansökan märkt med diarienr Af-2019/0034 2204 senast 2019-09-01. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Besvara frågorna om din utbildning och arbetslivserfarenhet samt bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0034 2204
Kontakt
  • Johan Gabrielsson, Avdelningschef, 0104860602
  • Peeder Salenvall, HR-partner, 0104888321
Facklig företrädare
  • Arne Lundström, OFR/ST, 010-486 66 98
  • Andreas Deniz, Saco-S, 010-486 21 98
  • Ulf Törnkvist, Seko, 010-487 04 46
Publicerat 2019-08-21
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Tillbaka till lediga jobb