Avd IT, IT Avdelningen, Enh Cybersäkh Digital Tillit

Just nu händer mycket runt Arbetsförmedlingen. Men vårt viktiga samhällsuppdrag att stödja arbetssökande och arbetsgivare är detsamma. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med partners och andra aktörer i hela landet. Du kan bidra! Välkommen att söka jobb hos oss!

Se hitåt, IT-säkerhetsspecialister! Här händer det spännande saker.

Arbetsförmedlingen är mitt inne i ett mycket spännande och utmanande förnyelsearbete. En del av vår kommande förändring är att använda fler externa parter som stöd i utbildning och förmedling av arbete. Att digitalisera våra arbetssätt är centralt i vår förändring vilket innebär att kraven på vår förmåga att hantera och dela information såväl internt som med andra aktörer med bibehållet integritetsskydd är en avgörande framgångsfaktor.

För att förbättra förutsättningarna för en säker informationshantering söker vi nu PKI-säkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla myndighetens IT-säkerhetslösningar och på så sätt bidra till en god IT-säkerhet i digitaliseringen i en mycket offensiv myndighet. Vi investerar i ny teknik och skapar helt nya arbetssätt. Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Så om du brinner för IT-säkerhet, gillar ny teknik, spännande utmaningar och vill vara med och bygga nytt, så kan detta vara en ”perfect match” för dig!

Vilka är vi?

Sektionen Upptäcka & Agera ingår i enheten Cybersäkerhet & Digital Tillit som är myndighetens specialistfunktion inom IT-säkerhetsområdet och vars uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett effektivt IT-arbete med god kvalitet och hög säkerhet med tydligt verksamhetsfokus.

I sektionens uppdrag ingår bland annat att:

 • Ansvara för tekniker och plattformar kring CA, PKI, kryptering, pseudonymisering, anonymisering m.m.
 • Vidareutveckla och ansvara för SOC (Security Operation Center) och CSIRT (Computer Security Incident Response Team)
 • Vidareutveckla och driva incidenthantering och rapportering av IT-säkerhetsincidenter
 • Vidareutveckla och driva myndighetens loggplattform
 • Koordinera och utföra penetrationstester och sårbarhetsscanningar
 • Vidareutveckla och driva införande av WAF
 • Ansvara för tekniker för webfiltrering och DLP

Sektionen befinner sig i en uppbyggnadsfas. Din erfarenhet och kompetens blir därför viktig för det fortsatta arbetet med att etablera sektionen och ett kvalitativt IT-säkerhetsarbete inom myndigheten.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för och arbeta med den fortsatta uppbyggnaden av den centrala CA-plattformen samt att vara med och operativt bemanna PKI-organisationen. Det ingår även att vara sakkunnig inom PKI-området och kunna stötta övriga delar av IT-verksamheten i PKI-relaterade frågor, samt att förvalta styrande dokument såsom t.ex. CP och CPS. I ett IT-landskap med allt fler självservicetjänster och tekniska integrationer, såväl internt som externt, utgör PKI en mycket viktig del i myndighetens IT-säkerhetsinfrastruktur.

I arbetsuppgifterna ingår även att, tillsammans med övriga medarbetare inom enheten utveckla IT-säkerhetsarbetet och stödja övriga delar av myndigheten i IT-säkerhetsfrågor.

Vem är du?

För att passa för i den tänkta profilen ser vi att du behöver ha ett genuint intresse för och praktisk erfarenhet av arbete med IT-säkerhet samt att du är nyfiken på ny teknik. Vi ser att du bör ha följande bakgrund och kompetenser:

 • Mycket god kunskap inom områdena certifikatshantering och PKI
 • God kunskap om olika typer av krypteringstekniker och IT-infrastruktur
 • God kunskap om och erfarenhet av arbete med HSM-moduler
 • Erfarenhet av arbete med olika typer av för området styrande dokument såsom CP och CPS

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Meriterande

Vi tror att det är bra om du har erfarenhet av arbete i större organisationer. Det är vidare meriterande om du kan verifiera dina kunskaper med för säkerhetsområdet relevant certifiering, t.ex. CISSP.

Personliga egenskaper

Bland dina personliga egenskaper ser vi att du bör ha god analytisk förmåga samt vara lösningsorienterad och prestigelös. Vi ser också att du är uthållig och har god förmåga att hantera flera aktiviteter parallellt samt att du är självgående och drivande i din roll. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. För att passa in i kulturen på sektionen är du lättsam och har nära till skratt.

Övrigt

Anställningen gäller tillsvidare på heltid och inleds med 6 mån provanställning. Placeringsort är Solna. Tillträde enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att det för befattningen krävs svenskt medborgarskap.

Läs mer om Arbetsförmedlingens förnyelseresa på nedan länk:

https://www.arbetsformedlingen.se/Om-oss/Om-Arbetsformedlingen/Verksamhet/Fornyelseresan.html

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Du är välkommen med din ansökan märkt med diarienummer dnr Af-2019/00543552 senast 2020-02-23 via vårt rekryteringssystem alternativt kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Holmberg 08 – 508 954 04 eller pia.holmberg@se.experis.com.

Bifoga ditt CV där du beskriver relevant arbetslivserfarenhet och utbildning samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. Intervjuer och urval sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2019/0054 3552
Kontakt
 • Hans Berggren, 010-4861276
 • Stefan Adeen, sektionschef, 010-4872759
Facklig företrädare
 • Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
 • Ulf Törnkvist, SEKO, 010-487 04 46
 • Arne Lundström, ST, 010-486 66 98
Publicerat 2019-12-11
Sista ansökningsdag 2020-02-23

Tillbaka till lediga jobb