IT-avdelningen, Enheten Öppen Data / Sektion Integration

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Vi är mitt i ett omfattande digitalisering arbete där IT är mycket centralt. I denna satsning har integration en strategisk viktig roll, som realiseras genom ett väl etablerat Integration Competence Center (ICC). Vårt mål är högt, vi tänker bli Sveriges modernaste myndighet.

Vilka är vi

Arbetsförmedlingens ICC är mycket framgångsrikt tack vare en fantastisk stämning och duktiga kollegor som alltid ställer upp för varandra oavsett position. Vi är 20 person uppdelade på tre Agila team. ICC:s ledord är samarbete framför styrning, med målet att ICC ska hjälpa andra prestera bättre.

Vi har idag en framgångsrik integrationsplattform, där kärnan är Anypoint Platform från MuleSoft. Vi har fortsatta roliga utmaningar så som förbättrad API-arkitektur kopplad till Arbetsförmedlingens informationsmodell; öppna data och information management i samverkan med bland annat Masterdata, AI-plattform och Datasjö.

Vem söker vi

Som integrationsarkitekt samarbetar du med andra utvecklingsteam och arkitekter för att förstå verksamhetens behov och därifrån identifiera rätt integrationsmönster. Uppdragen kan vara enskilda integrationer eller större initiativ där du samverkar med flera andra arkitekter. I större initiativ är ditt huvudansvar integration men det är er samlade erfarenhet och samarbete som leder till framgång.

Du kommer ingå i ICC:s ledning med sektionschefen för integration och produktansvarige, med mandat att driva integrationsfrågor inom organisationen. Tillsammans kommer ni att driva ICC-arbetet framåt och ha en koordinerande uppgift i att kontinuerligt coacha, utbilda och säkerhetsställa att kollegorna på ICC och Arbetsförmedlingen i stort följer och arbetar med framtagna riktlinjer och strategier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av:

 • integrationsarbete
 • olika integrationsriktlinjer och mönster
 • API-driven integration
 • tjänsteorienterad arkitektur med SOAP- och REST-API:er
 • integrationsplattformar såsom Anypoint Platform, Fuse, WS02, Webmethods, BizTalk etc

Du ska också ha:

 • Högskoleexamen inom Data, Systemvetenskap eller liknande
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift

Vem är du

För att vara framgångsrik i denna roll förväntas du ha stor erfarenhet av integrationsarbete. Du bör vara driven av att förändra och förbättra och uppskatta möjligheterna i att driva ICC och dess integrationsstrategi framåt. Då integration berör hela Arbetsförmedlingen är det också viktigt att du med entusiasm och pedagogik kan förmedla integrationsplattformens värde till hela myndigheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Vårt erbjudande

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning för dig som inte redan är anställd på myndigheten. Tillträde enligt överenskommelse. Vi sitter i Arbetsförmedlingens aktivitetsbaserade lokaler på Elektrogatan 4 i Solna, Stockholm.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se. 


Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-08 märkt med Af-2020/0067 6538. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt ök
Löneform enligt ök
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0067 6538
Kontakt
 • Allan Dadvar, Sektionschef, 0104861502
 • Ivana Boban Jagodic, Rekryteringspartner, 0104871089
Facklig företrädare
 • Per Samuelsson, ST, 010-486 92 34
 • Andreas Deniz, SACO, 010-486 21 98
 • Mats Lundström, SEKO, 010-486 67 35
Publicerat 2021-02-16
Sista ansökningsdag 2021-03-08

Tillbaka till lediga jobb