Arbetsförmedlingen, VO IT, Enheten Upplevelser och Ny teknik

Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Som experter på alla typer av arbetsmarknadsfrågor bidrar vi med allt från analyser till konkreta insatser som gör att fler människor snabbare och lättare hittar jobb. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta med olika aktörer i hela landet. Därför behövs fler engagerade medarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem?

Enhetschef för enheten Upplevelse och Ny Teknik som vill bidra till att transformera vår verksamhet

Arbetsförmedlingens Verksamhetsområde IT genomför en omfattande förändringsresa där både IT-arkitekturen och IT-organisationen moderniseras i grunden. Hela Arbetsförmedlingen befinner sig dessutom i en omfattande förflyttning mot att bli en mer datadriven expertmyndighet som möter sina kunder i högre utsträckning i digitala kanaler, alternativt i den kanal där störst kundnytta skapas. I myndighetens nya strategiska inriktning mot 2026 kommer Arbetsförmedlingen leverera tjänster på helt andra sätt – med nya metoder och i nya kanaler och där utgångspunkten är kundernas (Arbetsgivare och Arbetssökande) behov.

Nu söker vi en engagerad och transformerande ledare med ledarerfarenhet inom IT och som vill vara med och verka som enhetschef hos oss. Du kommer att ha ett brett ansvarsområde som inkluderar allt ifrån möjliggörande utveckling, förvaltning och drift inom områdena CRM, Webbupplevelse- och Kommunikation till etableringen av en Containerplattform och vidareutveckling av vårt verktygsstöd för systemutveckling inom IT.

Vilka är vi

Enheten Upplevelse och Ny Teknik är en enhet inom IT organisationen med ca 80 medarbetare och konsulter som ansvarar för utveckling, förvaltning och drift av befintliga plattformar inom områdena CRM, Webbupplevelse, kommunikation, digital workplace, utvecklarstöd, dokumentdelning och DevOps.

Enheten Upplevelse och Ny Teknik Data ingår som en av tre enheter i avdelningen Data Science och Digitala Plattformar inom Verksamhetsområde IT, och inom Enheten finns det i sin tur sektioner: Digital Kommunikation, Digital Upplevelseyta, CRM Plattform, DevOps Plattform och Tekniklabb (ej aktiverad).

Ditt uppdrag

I rollen som enhetschef för Enheten Upplevelse och Ny Teknik ingår inte bara leverans-, budget- och personalansvar för alla initiativ och aktiviteter som enhetens medarbetare och konsulter arbetar med, utan även ansvar för att vara starkt bidragande i hela Arbetsförmedlingens kulturella-, organisatoriska och operationella omställning till att gå från traditionell Arbetsförmedling till att bli en helt förnyad expertmyndighet inom arbetsmarknadsområdet. 

Som enhetschef ingår du i Ledningsgruppen för Avdelningen Data Science och Digitala Plattformar som leder verksamhetsutvecklingen för hela avdelningen och kommer gemensamt med denna och de andra enhetscheferna att ansvara för hela Avdelningens resultat och utveckling. Du möjliggör goda prestationer, hög trivsel och en god arbetsmiljö genom att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens chefskriterier. Du verkar för en kultur som är präglad av tillit, öppenhet och trygghet. Ditt arbete sker i starkt partnerskap i och utanför ditt Verksamhetsområde och i god samverkan med fackliga parter. Som Enhetschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och inriktning för medarbetarskap och chefskap.

Vem är du?

Grundläggande kvalifikationskrav

Skallkrav

Minst ett års aktuell erfarenhet av:

 • Chefskap med verksamhets- och personalansvar inom Arbetsförmedlingens verksamhet

Eller

 • Chefskap på motsvarande nivå med verksamhets- och personalansvar från annan organisation

Samt

 • Du har aktuell, uppdaterad och relevant kompetens inom IT och erfarenhet från att någon gång under de senaste 5 åren ha lett IT-leveranser, antingen i form av traditionell IT projekt-/programledning eller i roller som linjechef inom IT.
 • Du har även god erfarenhet av att arbeta hälsofrämjande med framgångsrika resultat.
 • Du har högskoleexamen (eller likvärdig akademisk eller yrkesmässig erfarenhet som bedöms som likvärdig)
 • Sist men inte minst du är duktig på och har erfarenhet av förändringsarbete och komplexa leveranser under de senaste 5 åren.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

 • Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
 • Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
 • Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Chefer är medarbetare på Arbetsförmedlingen som dessutom:

 • Pekar ut riktning för sina medarbetare och följer upp prestationer
 • Undanröjer hinder i vardagen och hanterar problem
 • Skapar delaktighet i arbetet och främjar utveckling

Övrigt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Anställningsformen är tillsvidare, heltid, med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är belägen i vårt nybyggda huvudkontor på Elektrovägen, Solna Strand, men givetvis följer vi i nuvarande läge FHM:s råd och rekommendationer. Därför arbetar vi under pandemin i första hand hemifrån.

Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats och värderar våra
medarbetare högt. Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som jobbar här är här av rätt anledning och vill göra en insats. Läs mer om vår vision, vårt uppdrag och vår organisation på hemsidan: www.arbetsformedlingen.se

Observera: Arbetsförmedlingens rekryteringsprocess utgår från evidensbaserat urval där urvalstester används i rekryteringen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Du ansöker genom att klicka på knappen "ansök" nedan. Besvara frågorna om din utbildning och arbetslivserfarenhet samt bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet. När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer Af-2020/0074 2582
Kontakt
 • Johan Gabrielsson, Avdelningschef , 010-486 06 02
 • Anne Boberg, Rekryteringspartner, anne.boberg@arbetsformedlingen.se
Facklig företrädare
 • Carin Carlberg Berglund, ST, 010 487 62 23
 • Andreas Deniz, SACO-s , 010-486 21 98
 • Mats Lundström, SEKO , 010-486 67 35
Publicerat 2020-12-21
Sista ansökningsdag 2021-01-31

Tillbaka till lediga jobb